Vattholmavägen 8C // Kapellgärdet

Unik våning med egen bastu i Citynära Kapellgärdet

Vån 7 av 7 // Två balkonger // Två badrum // Bastu i lägenheten // Nyskick // Stora umgängesytor // Pendlarläge // Barnvänligt område

Vattholmavägen 8C

 • 5 495 000 kr
 • 4 rum
 • 130 kvm
 • Bostadsrätt

Varmt välkommen till denna unika och representativa våning om 130 kvm där du har egen bastu i lägenheten och två balkonger där den största är hela 17 kvm!

Det utsökta läget på våning 7/7 bjuder på rikligt med ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Hemmets självklara mittpunkt är det stora vardagsrummet som ligger i direkt anslutning till köket och som tillsammans skapar underbara umgängesytor. Vid behov kan man dela av en del av vardagsrummet och skapa ytterligare ett sovrum/arbetsrum om ca 6 kvm. Det välutrustade köket pryds av en påkostad bänkskiva och stänkskydd i stilren marmormönstrad kompositsten samt infällda spotlights i taket. Lägenheten har tre sovrum med bra klädförvaring, ett av sovrummen har dessutom en rymlig klädkammare. Två badrum med infällda spotlights i taket, det ena är utrustat med bastu! Bägge badrummen är försedda med golvvärme. Vid entrén möts du av en stor välkomnande hall med gott om plats för avhängning samt en stor skjutdörrsgarderob. Bostaden har genomgående ekparkettgolv i alla rum och hallen är försedd med klinker.

I Brf Diskuskastaren får du ett klimatsmart boende. Här finns övernattningsrum, bilpool, cykelpool med lådcyklar och gemensamma utrymmen som en härlig takterrass med utekök och en relaxdel med bastu. På innergården finns utegym, löparbana och sociala ytor.

Kapellgärdet är ett barnvänligt område med närhet till en av Uppsalas främsta skolor i Dommarringen, bad- och träningsmöjligheter vid Fyrishov och Gränby sportcenter och med en nyanlagd lekplats precis runt hörnet. Härifrån tar du dig snabbt och enkelt till Resecentrum och stadskärnan på endast några enstaka minuter med cykel. Även Röbos skogsområden och motionsspår finner du inom behagligt avstånd.

Det är inte ofta dessa stora lägenheter högst upp i husen säljs så missa inte chansen att uppleva denna pärla på plats.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för att boka in en visningstid!

 • Bostaden har genomgående vackra ekparkettgolv och ljust målade väggar. Nätverksuttag finns strategiskt utplacerade i alla rum.

  Rymlig hall med bra förvaringsutrymme bakom skjutdörrar mörkt klinkergolv.

  Wc/dusch med helkaklade väggar och klinkergolv med komfortvärme. Duschplats bakom glasvägg. Ledbelyst spegel. Förvaring i kommod med tillhörande handfat. Handdukstork. Infällda spotlights i taket.

  Kök och vardagsrum ligger i social öppen planlösning och den gemensamma ytan är hela 60 kvm! Här kan ni ha en god kontakt med era minglande matgäster medan ni tillreder middagen. Köket har generösa arbetsytor på bänkskiva i exklusiv marmormönstrad kompositsten med matchande stänkskydd och gott om förvaringsutrymmen i bänk- och väggskåp med stilrena gråa luckor. Belysning under överskåp. Infällda spotlights i taket. Den maskinella utrustningen består av integrerad fullhöjds kyl- och frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro och varmluftsugn i högskåp, induktionshäll samt fläkt. Plats för stort matbord vid fönsterparti. Vardagsrummet har gott om utrymme för soffgrupp, tv-lösning och annat möblemang. Man kan också skapa ytterligare ett sovrum/kontor om behov finns. Här finns också utgång till den stora härliga balkongen på ca 17 kvm belägen i söder mot föreningens innergård.

  Sovrum om ca 15 kvm med en stor anslutande klädkammare. Plats för dubbelsäng med sidobord. Ljusinsläpp från fönster samt egen utgång till den härliga balkongen.

  Stort badrum med helkaklade väggar med mörkt kakel och klinker med komfortvärme. Badkar, förvaring i spegelskåp samt i kommod under tvättställ. Wc. Handdukstork. Tvättdel med tvättmaskin och torktumlare samt praktisk avlastningsyta på bänkskivan ovanför. Infällda spotlights i taket. Här finns även den lyxiga bastun där man kan fly undan de kalla vinterkvällarna.

  Sovrum om ca 8 kvm som har stort fönster som ger härligt ljusinsläpp. Här finns gott om förvaringsutrymme i klädkammare.

  Stort sovrum om ca 14 kvm där plats finns för dubbelsäng samt förvaringslösningar. Härifrån nås hemmets andra balkong där man kan njuta av kaffet i morgonsolen.
 • Byggnad

  Byggnadstyp: Flerbostadshus
  Byggnadsår: 2022-2023
  Uppvärmning: Fjärrvärme
  Övrigt: Föreningen består av 62 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 hyreslokaler.

  Våningsplan/hiss

  Våning: 7 av 7
  Hiss: Ja (Hiss från källarplan)

  TV- och internetanslutning

  Grundutbud tv via Tele2 ingår i månadsavgiften.
  Bredband 100/10 Mbit/s från Tele2 ingår i avgiften.

  Balkong/uteplats

  Bostaden har två balkonger där den ena är på ca 17 kvm och är belägen i söder mot föreningens innergård. Hemmets andra balkong är ca 5 kvm och är belägen mot öst.

  Bilplats

  Föreningen disponerar 33 st bilplatser i garage, varav 9 laddplatser. Kostnad 1 100 kr/mån. Elförbrukning till laddplatserna debiteras separat.

  Kösystem tillämpas, inga platser lediga i dagsläget. Eftersom det ska vara enkelt att leva hållbart finns en lådcykel- och elbilspool – perfekt när du vill transportera dig med gott samvete.

  Övriga utrymmen

  Högst upp i fastigheten finner ni den fantastiska takterrassen. Grannskapets takterrass har två delar; en relax med bastu och avgränsad uteterrassdel samt en del med kök, bord och stolar med tillhörande utedel. I föreningen finns även ett övernattningsrum. Dessa utrymmen delas med grannföreningarna Brf Stavhopparen och Brf Trestegshopparen.

  Cykelförråd i källarplan med ingång från garage samt cykelställ på gård. Barnvagnsrum/Rullstol i källare. Alla lägenheter har ett förråd i källare. Det finns ingen gemensam tvättstuga utan alla lägenheter är utrustade med tvättmöjligheter.

  På innergården finns löparbana, utegym samt grillplats. Innergården delas med Brf Stavhopparen och Brf Trestegshopparen.

  Bostadsrättsförening

  Diskuskastaren
  Organisationsnummer: 769639-4555
  Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
  Föreningen tillåter delat ägande: Ja
  Ort: UPPSALA
  Äkta förening: Ja
  Organisationsform: Bostadsrättsförening
  Pantsättningsavgift: 573 kr
  Gatuadress: Vattholmavägen 8
  Överlåtelseavgift: 1 433 kr
  Överlåtelseavgift betalas av: Köpare

  Tack för din intresseanmälan!

 • Pris: 5 495 000 kr Utgångspris
  Avgift: 8 116 kr . I avgiften ingår värme, kallvatten, bredband 100Mbit/s och grundutbud TV genom Tele2. Föreningen höjde avgiften med 20% vid årsskiftet.

  Överlåtelseavgift: 1 433 kr
  Pantsättningsavgift: 573 kr
  Andel i föreningen: 2.4445%
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 0 kr. Den indirekta nettoskulden har inte gått att räkna ut då föreningen inte har någon fullständig årsredovisning ännu.

  Driftkostnader

  El: 542 kr/mån
  Försäkring: 125 kr/mån
  Vatten och avlopp: 249 kr/mån
  Personer i hushållet: 2
  Totalt: 916 kr/mån

  Energideklaration: Utförd
  Energiklass: C
  Energideklarationsdatum: 2023-04-28
  Primärenergital: 58

Planritning

Fråga mig om den här bostaden!

Staffan Fritzell

Fastighetsmäklare, Delägare

Mobil: 0706-83 86 00
E-post: [email protected]