Stormgatan 2 // Gränby

Gavellägenhet med ett fint ljusinsläpp och genomgående stora rum samt balkong - Bekvämt på markplan

Nära Gränbystaden // Perfekt pendlingsläge // Härlig balkong // Välplanerad // Cykelavstånd till city // Flexibelt tillträde // Stabil brf

Stormgatan 2

 • 1 850 000 kr
 • 3 rum
 • 77.5 kvm
 • Bostadsrätt

Välkommen till denna välskötta gaveltrea som erbjuder en unik möjlighet att skapa ditt drömhem. Med fönster i tre väderstreck badar lägenheten i naturligt ljus, vilket skapar en härligt ljus och luftig atmosfär.

Möjlighet till flexibelt tillträde.

När du stiger in möts du av ett inbjudande allrum med generösa ytor och direkt access till en balkong som vetter mot den lugna innergården. Balkongen är en perfekt plats att njuta av morgonkaffet eller en avkopplande stund i eftermiddagssolen.

Det stora köket har gott om arbetsytor och en rymlig matplats vid fönstret. Även om ytskikten är äldre, är köket mycket välskött och erbjuder en fantastisk bas för att skapa ett modernt och funktionellt kök efter dina önskemål.

Bostaden har två rymliga sovrum som passar perfekt för en familj eller för den som behöver extra utrymme för exempelvis ett hemmakontor eller gästrum. Ett stort badrum samt en separat WC bidrar till den praktiska och funktionella planlösningen.

Utsökt pendlingsläge med endast några minuter till E4:an, ca 5 minuters gångväg till Gränby C och mycket goda bussförbindelser till City och Resecentrum. Ett tryggt boende i en av Uppsalas större bostadsrättsföreningar med god ekonomi och flera gemensamhetsutrymmen såsom pingisrum, fin bastu med relaxavdelning, dusch och wc. Det finns även en gästlägenhet att hyra samt en samlingslokal. Föreningen har installerat solceller och har såväl en välskött fastighet som ekonomi samt gott om p-platser.

Välkommen till en bostad med stor potential och en inbjudande atmosfär. Här har du chansen att skapa ett hem som kombinerar det bästa av ljus, rymd och möjligheter.

 • Välkommen in i en inbjudande hall med två praktiska inbyggda garderober, som leder vidare till en innerhall utrustad med tre garderober, skoställ och hatthylla. Här finns gott om plats för att organisera kläder och skor.

  Bostaden har två bra sovrum. Det första sovrummet är rymligt med fyra platsbyggda garderober och gott om plats för både säng och skrivbord, vilket gör det perfekt för både vila och arbete. Det andra sovrummet erbjuder också generöst med utrymme för säng, skrivbord och förvaringsmöbler, vilket gör det mångsidigt och funktionellt.

  Allrummet är stort och ljust med fönster i två väderstreck, vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Härifrån har du också utgång till den inglasade balkongen, en perfekt plats för att njuta av lugna stunder oavsett väder.

  Köket är stort och välutrustat med mycket bra förvaringsmöjligheter och fina arbetsytor. Här finns också en matplats vid fönstret, vilket gör köket till en trivsam plats för både matlagning och umgänge.

  Bostaden har tapetserade väggar och golven är klädda med plastmattor och parkett, vilket skapar en ombonad och hemtrevlig känsla i alla rum.
 • Byggnad

  Byggnadstyp: Flerbostadshus
  Byggnadsår: 1964-1965
  Uppvärmning: Fjärrvärme
  Övrigt: Föreningen består av sammanlagt 330 bostadsrätter, 15 huskroppar alla i tre våningar. Adresser: Stormgatan 2 - 16, (jämna) Molngatan 1-29 (alla) och Blixtgatan 1- 27, (udda). Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person accepteras inte av föreningen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Upplands Boservice.

  Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB Uppsala som innebär en medlemskapsavgift (engångssumma om 500 kr som betalas tillbaka vid utträde) samt en 300 kr/år.
  Renoveringar: 1991: Balkonger, tak, ventilation och dränering
  1997: Tvättstuga
  2008: Nya balkongfönster och balkongdörr
  2009: Fönster
  2013: Byte varm- & kallvattenledningar
  2014/2015: Utbyte av samtliga garageportar
  2017: Fönsterbyte och relining
  2018: Relining samlingsledningarna i källarhusen.
  2019: Avloppsstammar som inte kunde relinas har bytts ut.
  2020: Installation av porttel/portlås med kod. Digitala bokningstavlor för tvättstuga
  2022: Omläggning tak och installation IMD
  2023: Solceller monteras på samtliga hustak

  Miljöhus och sopstationer är under projektering.

  Våningsplan/hiss

  Våning: 1 av 3 (Våning 1 av 3)
  Hiss: Nej

  TV- och internetanslutning

  Leverantör för kabel-tv/digital-TV är Tele2.
  Bredband levereras av Zappa. Hastighet är 1000/1000.

  Balkong/uteplats

  Härlig inglasad balkong i med sol vid lunch samt eftermiddag/kväll.

  Bilplats

  Föreningen har 157 p-platser, 30 st med motorvärmare och 64 st med laddstolpe. Parkeringsplatsen kostar 200 kr/mån + 100 kr/mån extra för motorvärmare och 200 kr/mån extra för laddplats + förbrukningskostnaden. 140 st kallgarageplatser med motorvärmareuttag och 40 stycken med laddstolpe. 300 kr/mån, vill man bruka motorvärmare kostar det (100 kr/mån) och vill man ha laddstolpe (200 kr/mån) extra. Separat kösystem tillämpas.

  Övriga utrymmen

  Till bostaden hör ett bra förråd.

  Föreningen har en hel del gemensamma utrymmen så som en övernattningslägenhet på Molngatan 7 som hyrs för 150/dygnet. Sen finns en samlingslokal på Molngatan 25. Lokalen har ett fullt utrustat kök och plats för c:a 30 personer. En bastu finns i källaren vid Molngatan 16. Nyckel till bastun finns också hos vicevärden mot en depositionsavgift på 300 :-
  Pingisrum finns i källaren vid Molngatan 13. På föreningens vicevärdsexpedition finns också ett litet bibliotek, bestående av böcker som skänkts av medlemmar i föreningen.
  Tvättstugor finns med olika alternativ. Finns också tvättstuga för grovtvätt plus ett extra torkrum som du kan boka 3 timmar i taget.
  Det finns även 2 st lekplatser, utegym, seniorgym, flertalet grillplatser och boulebana med mera.

  Bostadsrättsförening

  HSB 47 Blixten
  Organisationsnummer: 717600-4484
  Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
  Föreningen tillåter delat ägande: Ja, minst 10%
  Äkta förening: Ja
  Organisationsform: Bostadsrättsförening
  Äger föreningen marken: Ja
  Pantsättningsavgift: 573 kr
  Överlåtelseavgift: 1 433 kr
  Överlåtelseavgift betalas av: Köpare

 • Kontakta ansvarig mäklare för visning eller intresseanmälan

  Tack för din intresseanmälan!

 • Pris: 1 850 000 kr som utgångspris
  Avgift: 4 763 kr . I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, nätavgift för el samt bostadsrättstillägg.

  Överlåtelseavgift: 1 433 kr
  Pantsättningsavgift: 573 kr
  Andel i föreningen: 0.317%
  Andel av årsavgiften: 0.317%
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 42 809 kr. Enligt år 2022

  Driftkostnader

  Försäkring: 151 kr/mån
  Vatten och avlopp: 100 kr/mån
  Personer i hushållet: 1
  Totalt: 251 kr/mån

  Energideklaration: Utförd
  Energiklass: E
  Energideklarationsdatum: 2019-12-05
  Primärenergital: 124

Planritning

Fråga mig om den här bostaden!

Daniel Söderström

Fastighetsmäklare, Delägare, Privat och kommersiellt

Mobil: 070-5172800
E-post: [email protected]