Granitvägen 15B // Eriksberg

Rymlig gaveltrea i fint läge.

Grönskande oas intill Hågadalen // Bra förening // Gavelläge // Bra planlösning // Stor balkong // Barnvänligt område //Bra serviceutbud i området

Granitvägen 15B

  • 2 090 000 kr
  • 3 rum
  • 74.9 kvm
  • Bostadsrätt

Nu ges tillfälle att förvärva en rymlig och ljus gaveltrea med lugnt läge i natursköna Eriksberg!

Här får ni ett bekvämt boende, mitt i en grönskande oas, befriad från trafikerade vägar men samtidigt livsmedelsbutiker, restauranger och annat serviceutbud inom kort gångavstånd.

Den välplanerade bostaden ger idag en rymlig, möblerbar hall, väl tilltaget vardagsrum med fönster i två väderstreck och utgång till stor balkong i sydvästläge, rymligt kök med ordentlig matplats, två klädkammare, badrum med dusch samt två rejäla sovrum. Det utsökta gavelläget förstärker det rikliga ljusinsläppet ytterligare. Då bostaden är i behov av viss ytförnyelse får ni här möjlighet att sätta er egen prägel redan från början. Till lägenheten hör också två förråd.

Brf Porfyren är en engagerad, välordnad och omtyckt förening med god ekonomi och många stora renoveringar avklarade. De lummiga innergårdarna skänker ett härligt lugn i kroppen och bjuder på sittgrupper, grillmöjligheter, lekplatser för att inte tala om den rikliga växtligheten där ni bland annat kan ta del av äppelträd, blåbär och hallonbuskar. I föreningen finns också tvättstuga uppdelad i två bokningsbara delar, cykelförråd, barnvagnsförråd samt däckförvaring.

Eriksberg är ett av Uppsalas mest natursköna områden. Som närmaste granne har ni Hågadalens naturreservat med sina fantastiska promenadstråk, även nära till Stadsskogen. Vid Västertorg har ni tillgång till livsmedelsbutiker, restauranger, apotek och annat. Skola och förskolor finns också på bekvämt gångavstånd från bostaden. En kort cykeltur eller en tur med någon av de täta bussavgångarna tar er snabbt ner till centrumkärnan.

Tillträde är helt flexibelt, snabbt tillträde är lika möjligt som tillträde på lite längre sikt.

Det här är verkligen ett läge och en bostad ni kommer trivas i, varmt välkomna på visning!

  • Stor möblerbar HALL med gott om plats för avhängning av ytterplagg. Parkettgolv. Här finns en rymlig klädkammare med platsbyggda garderober och städskåp.

    Rymligt SOVRUM med stort fönsterparti som ger härligt ljusinsläpp. Parkettgolv.

    Stort SOVRUM med rikligt ljusinsläpp samt en klädkammare med tillhörande garderob. Parkettgolv.

    Stamrenoverat BADRUM med helkaklade väggar och klinkergolv. Här finns en handdukstork, duschplats bakom välvda glasdörrar, handfat, spegelskåp samt en wc. Badrummet är helt förberett för att kunna koppla in en tvättmaskin för den som önskar det.

    Stort KÖK där originalinredningen är bevarad. Rikligt med förvaringsutrymmen och generösa arbetsytor. Kakel på vägg ovan bänkyta. Laminatgolv. Här finns ordentlig plats för matbord för ca 4-6 personer vid stort fönster som ger rikligt med ljusinsläpp. Den maskinella utrustningen består av en hällspis/ugn samt en kyl/frys.

    Väl tilltaget VARDAGSRUM med stora fönsterpartier i två väderstreck som ger ett härligt ljusinsläpp. Gott om plats för soffgrupp, tv-lösning, matsalsmöblemang och annan möblering. Utgång till stor balkong i sydvästläge med rogivande utsikt över föreningens lummiga omgivningar.
  • Byggnad

    Byggnadsår: 1959-1960
    Uppvärmning: Fjärrvärme
    Renoveringar: 2009-2010 Stam- och fasadrenovering, byte av samtliga el-centraler och lägenhetsdörrar, uppfräschning av trappuppgångar, portkod, fastighetsnät, omgjutning av balkonger och
    ny miljöstation.
    2016 Stamspolning
    2017 Översyn av lekplatser. Beskärning och fällning av träd vid parkeringsplatser.
    2018 Byte av yttre stammar från fastigheten ut till gatan. Byte och nyanläggning av dagvattenbrunnar. Översyn och renovering av fönster och balkongdörrar. Målning av trä på
    balkonger och uteplatser, vid behov även byte av träpanel. Målning av garageportar. Byte av styr- och reglersystem samt styrventiler för värme och tappvarmvatten.
    2019 Färdigställande av etapp 1 av arbeten med yttre stammar och dagvattenbrunnar.
    2020 Radonmätning, ny underhållsplan, uppfräschning av gårdarna.
    2021 Relining-renovering av avloppssystemet.
    2022 Byte av samtliga 10 fläktar som driver frånluftsventilationen för föreningens lägenheter och lokaler. Byte av tvättstuga i den gemensamma tvättstugan. Målning av
    cykelförråd i hus 15 och 17. Brandskyddsbesiktning av samtliga fastigheter, besiktning av rökluckor(brandgasventilation) samt framtagande av plan förföreningens systematiska brandskyddsarbete.
    2023 Målning av väggar i cykelförråd. Målning av trapphusportar, entrépartier vid trapphus samt förrådsdörrar. Spolning av dagvattenstammar samt dagvattenbrunnar. Rensning avb ventilationskanaler samt OVK. Installation av 16 elbilsladdare.

    Planerat underhåll finns uppgivet i årsredovisningen på sida 4.

    Våningsplan/hiss

    Våning: 2 av 3
    Hiss: Nej

    TV- och internetanslutning

    Gruppavtal via Telia där grundutbud tv och 1000Mbit/s bredband erhålls till en obligatorisk avgift på endast 219kr/månaden.
    .

    Balkong/uteplats

    Stor balkong med utsikt över lummig innergård.

    Bilplats

    I föreningen finns 8 garage och 33 parkeringsplatser(varav 16 med elbilsladdare. Separat kösystem tillämpas.

    Övriga utrymmen

    Föreningens lummiga innergårdarna skänker ett härligt lugn i kroppen och bjuder på sittgrupper, grillmöjligheter, lekplatser för att inte tala om den rikliga växtligheten där ni bland annat kan ta del av äppelträd, blåbär och hallonbuskar. I föreningen finns också tvättstuga uppdelad i två bokningsbara delar, cykelförråd, barnvagnsförråd samt däckförvaring.
    Till bostaden hör två förråd.

    Bostadsrättsförening

    BRF Porfyren
    Organisationsnummer: 717600-3460
    Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
    Ort: UPPSALA
    Äkta förening: Ja
    Organisationsform: Bostadsrättsförening
    Äger föreningen marken: Ja
    Pantsättningsavgift: 573 kr
    Gatuadress: Granitvägen 17B
    Överlåtelseavgift: 1 433 kr
    Överlåtelseavgift betalas av: Köpare

    Tack för din intresseanmälan!

  • Pris: 2 090 000 kr utgångspris
    Avgift: 4 874 kr . I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstilläggförsäkring. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift på 219kr/månad för grundutbud tv och 1000Mbit/s bredband som förmånligt upphandlats av föreningen.

    Överlåtelseavgift: 1 433 kr
    Pantsättningsavgift: 573 kr
    Andel i föreningen: 1.51942%
    Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 0 kr. Summan för andelstal årsavgift saknas och nettoskulden kan därför inte räknas ut.

    Driftkostnader

    Då bostaden är ett dödsbo har inga driftkostnader gått att få fram. De kostnader som är upptagna här är schablon för kostnader i likvärdiga bostäder.
    El: 350 kr/mån
    Försäkring: 120 kr/mån
    Personer i hushållet: 2
    Totalt: 470 kr/mån

    Energideklaration: Utförd
    Energideklarationsdatum: 2021-04-01

Planritning

Fråga mig om den här bostaden!

Mattias Hellström

Fastighetsmäklare, Delägare

Mobil: 0709-70 70 76
E-post: [email protected]