Soldathemsvägen 3 // Rosendal

Norra Rosendal // Balkong i högt västerläge // Låg avgift // Klassboende // Brf Grindstugan med bastu, orangeri, vinkällare // Golvvärme hela bostaden

Soldathemsvägen 3

 • 4 295 000 kr
 • 3 rum
 • 81 kvm
 • Bostadsrätt

Välkommen till denna välplanerade och lyxiga trea om 81 kvm där du bor med högt läge med två balkonger i olika väderstreck, ett riktigt klassboende i en av Uppsalas mest attraktiva förening där hela projektet har utgått ifrån kvalité och medvetna materialval. Stort fokus har lagts på de gemensamma utrymmena som takterrass med vy över Uppsala stad, relax med bastu på taket, orangeri och vinkällare.

Mycket ljus och väldisponerad våning dubbla balkonger, varav den stora med ett högt och mäktigt västerläge.
Hela lägenheten ger stark hemkänsla och erbjuder allt du/ni kan tänkas behöva. Badrum med tvättmaskin och torktumlare, gäst-WC, stort kök med gott om plats för sociala sammanhang och gott om förvaring bakom flertalet garderobslängor. Tilltaget vardagsrum samt ett master bedroom som båda erbjuder utgång till den större balkongen i väster. Golvvärme i hela bostaden.
Eget förråd om ca 3 kvm finns på den ena balkongen samt ett förråd i källaren.

I föreningen finns cykelgarage, barnvagnsförråd, två orangerier med planteringsmöjligheter, bastu, relax och vinkällare.

Rosendal växer i snabb takt och har under kort tid blivit ett absolut favoritområde för många Uppsalabor. Förmodligen är det närheten till stan i kombination med det naturnära läget som gör området så populärt. Ett område som andas massor av optimism, näringsidkare i området vittnar om att de sällan eller aldrig stött på så många positiva och fysiskt aktiva kunder som de nu gör i Rosendal. Området sticker ut i mängden även vad gäller närheten till service. I Norra Rosendal finner du yogastudio, restauranger och pizzerior samt stadens kanske främsta sushi. Stor vårdcentral i Familjeläkarna, Hemköp, stort café/vinbar/inredningsbutik (Kvarteret Rosendal), anrika bageriet Leijon, delikatessbutik i Rosendals Ost & Chark, och mycket mer är på väg. I Södra Rosendal finner du ICA, 2 st. olika gym, tennisbanor (inne + grus), padel såväl inomhus som utomhus, basketplan, bordtennis, frisbeebana, bank, apotek, dansstudio, cykelverkstad, foodcourt, salladsbar, frisörsalong, dubbla pizzerior, solarium, medicinsk fotvård, kiropraktor, löpcentrum, skönhetssalong, Blomsterlandet med mera.

Vidare om området kan tilläggas att Rosendal ligger på ”rätt sida av staden” för den som har följande intressen;
Golf – Söderby Golf med bil ca 15 minuter.
Ridning – Lurbo ridklubb med bil ca 10 minuter.
Skidor – Sunnersta, utförsåkning, med bil ca 9 minuter.
Skarholmens båtklubb ca 11 minuter.

Akademiska sjukhuset, BMC, SLU, Ångströms, samtliga nås i princip snabbast via cykel då de ligger så nära Rosendal.
De gröna bussarna går väldigt ofta, 3 st. olika linjer som alla bär in mot centrum.

Information om garageuthyrning intill i garagehuset Dansmästaren (1.200:-/mån).
https://uppsalaparkering.se/vara-parkeringar-test/dansmastaren/
Bilplats utomhus finns tillgängligt för ca 800:-/mån andra sidan gatan sett från bageriet i huset.

 • Ljus och rymlig hall med yta för avhängning, längre in till vänster finns platsbyggda garderober bakom spegelskjutdörrar. Ljusgrått klinkergolv som övergår i parkett. Vita väggar.

  Stilrent kök med matplats invid fönsterparti. Vita luckor, mörkgrå bänkskiva, vitt kakel ovan arbetsytan och spotlights i taket. Maskinell utrustning i form av spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn, inbyggd mikro samt fullstor kyl och frys från Siemens. Parkettgolv och vita väggar. Härifrån når du bostadens ena balkong med plats för mindre caféset.

  Vardagsrum med härligt ljusinsläpp och plats för soffgrupp och annat möblemang. Parkettgolv och vita väggar. Härifrån når du den större av bostadens två balkonger, absolut bästa västerläge med ett högt och mäktigt läge, denna med ett praktiskt intilliggande förråd på ca 3 kvm.

  Sovrum 1 med stora fönsterpartier och ytterligare en utgång till den större balkongen. Sovrummet har plats för större dubbelsäng och ytterligare möblemang. Garderobsvägg med skjutdörrar ger bra förvaringsmöjligheter. Parkettgolv och beiga väggar.

  Sovrum 2 med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Även här garderobsvägg bakom skjutdörrar som ger bra förvaringsmöjligheter. Parkettgolv och vita väggar.

  Badrum med grått klinkergolv och vita, kaklade väggar. Duschhörna med tackdusch och glasvägg, handdukstork, vägghängd WC, handfat, kommod, upplyst spegel. Tvättmaskin, och torktumlare från Siemens med arbetsbänk och förvaringsskåp ovanför. Golvvärme och spotlights i taket.

  Gäst-WC med grått klinkergolv och vita, kaklade väggar. Vägghängd WC, handfat, kommod och upplyst spegel. Golvvärme och spotlights i taket.
 • Byggnad

  Byggnadstyp: Flerfamiljhus
  Byggnadsår: 2019
  Uppvärmning: Bergvärme med kyla
  Övrigt: Föreningen består av 91 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 3 lokaler. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Mediator.

  Våningsplan/hiss

  Våning: 6 av 7
  Hiss: Ja

  TV- och internetanslutning

  Föreningen har ett gruppavtal med Com Hem där en obligatorisk avgift om 225 kr/mån tillkommer på avgiften. Där ingår digital-TV (basutbudet), bredband och IP-telefoni (samtalstaxa tillkommer).
  Föreningen har ett gruppavtal med Com Hem där en obligatorisk avgift om 225 kr/mån tillkommer på avgiften. Där ingår digital-TV (basutbudet), bredband och IP-telefoni (samtalstaxa tillkommer).

  Balkong/uteplats

  Den stora balkongen nås via vardagsrummet samt det större sovrummet. Den andra balkongen nås från köket.

  Övriga utrymmen

  I föreningen finns cykelgarage, barnvagnsförråd, två orangerier med planteringsmöjligheter, vinkällare och bastu.
  Stora ytor med grill, utemöbler och storslagen utsikt över Uppsala.

  Bostadsrättsförening

  Brf Grindstugan i Rosendal
  Föreningen äger fastigheten Kåbo 65:1 med 91 st. bostadsrätter och 3 st. lokaler.
  Ekonomisk förvaltare: Mediator. Organisationsnummer: 769632-1244
  Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Ej angiven
  Föreningen tillåter delat ägande: Ja
  Byggnadsår: 2018
  Ort: Uppsala
  Föreningens hemsida: https://www.brfgrindstuganrosendall.se
  Äkta förening: Ja
  Antal lägenheter: 91
  Antal lokaler: 3
  Organisationsform: Bostadsrättsförening
  Bilplats: Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Parkering finns i parkeringshuset Dansmästaren för 1 200kr/mån.
  Äger föreningen marken: Ja
  Pantsättningsavgift: 525 kr
  Gemensamma utrymmen:
  Inom föreningen finns en lyxig vinkällare med tillhörande kök och stor sal för sociala evenemang, takterrass med vy över Uppsala, bastu, relax och orangeri.  Gatuadress: Soldathemsvägen 1
  Överlåtelseavgift: 1 313 kr
  Överlåtelseavgift betalas av: Köpare
  Tv och bredband: Levereras av Tele2. Obligatorisk kostnad för bredband tillkommer om 325 kr/mån.
  Övrigt: Föreningen äger fastigheten Kåbo 65:1 i Uppsala Kommun med adress Grindstugegatan 2 och 4 samt Soldathemsvägen 1, 3 och 5. Fastigheten består av tre hus i vinkel med 7, 5 respektive 6 våningar med byggnadsår 2019.

  Gemensamt i föreningens hus finns en samlingslokal vid vinkällaren med stort kök och sittplatser för minst 30 personer. Det finns även en takterrass, ett orangeri/växthus och en bastu med relaxavdelning.

  Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1313 kr som betalas av köpare.

  Lokalerna är uthyrda till Bageri Leijon, Yogastudion samt restaurang Elmas, samtliga har varit hyresgäster sedan starten.

 • Kontakta ansvarig mäklare för visning eller intresseanmälan

  Tack för din intresseanmälan!

 • Pris: 4 295 000 kr eller enligt ök
  Avgift: 3 518 kr . I avgiften ingår värme/kyla. En avgift om 225kr/mån tillkommer för Bredband/TV samt 120kr/mån för vatten. El och vatten köps genom föreningen och debiteras retroaktivt efter förbrukning.
  Ingår i avgift: Inga bestämda avgiftshöjningar kontrollerat 2023-10-25

  Överlåtelseavgift: 1 313 kr
  Pantsättningsavgift: 525 kr
  Andel i föreningen: 1.076412%
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 0 kr.

  Driftkostnader

  Schabloniserade driftskostnader
  El: 300 kr/mån
  Försäkring: 150 kr/mån
  Vatten och avlopp: 120 kr/mån
  Personer i hushållet: 3
  Totalt: 570 kr/mån

Planritning

Fråga mig om den här bostaden!

Hans Moberg

Fastighetsmäklare, Privat och kommersiellt

Mobil: 070-583 12 12
E-post: [email protected]