Villa // Funbo prästgård 57

Villa // Funbo prästgård 57 // Funbo

Sjönära // Båtplats // Fint och välplanerat enplanshus // Stor välvårdad tomt // Garage // Stor takförsedd altan // Fiber indraget // Nära skola

Äntligen ges nu tillfälle att förvärva en fin enplansvilla med stor tomt belägen endast ca 300 meter från Funbosjön där egen båtplats samt badplats finns att nyttja.

Letar ni efter ett boende där det bara är att ställa in möblerna och börja trivas? Är det dessutom viktigt för dig med en fin och välskött tomt? Då borde ni verkligen ta en närmare titt på den här bostaden!

Här erbjuds ni ett välplanerat hus i mycket gott skick, med väl tilltagna sällskapsytor och ett härligt ljusinsläpp. Huset består av ett stort och välutrustat kök med generösa arbetsytor och matplats i trevligt burspråk, rymlig hall, stort badrum med bubbelbadkar, tvättstuga med separat groventré och dusch, tre sovrum samt ett stort vardagsrum med ryggåstak och braskamin. Vardagsrummet kan enkelt delas av för att skapa ytterligare ett sovrum, vilket även fanns som tillval hos husleverantören. I huset finns flertalet garderober samt en stor klädkammare vilket ger rikligt med utrymme för klädförvaring. Det vattenburna golvvärmesystemet i kombination med jordvärme och frånluftsvärmepump medför både lägre driftkostnader och trivsam boendemiljö.

Bredband via fiber!

Centraldammsugare!

Från vardagsrummet tar ni er ut till den stora och takbeklädda altanen med gott om plats för såväl loungedel som matgrupp. Den stora välskötta tomten erbjuder rikligt med växtlighet, stora gräsytor och rogivande miljöer. Här har ni alltid tillgång till bevattningsmöjligheter, även under heta sommarmånader då anslutning till sjövatten finns vid tomtgränsen. Här finns exempelvis en avkopplande ”avdelning” med en pergola inbäddad i grönska och stilsäker stenläggning. Det rymliga garaget har vattenburen golvvärme och ett stort förråd som också skulle kunna göras om till exempelvis tonårsboende eller kontor. På tomten finns också en väl tilltagen vedbod samt en stor redskapsbod.

I omtyckta och barnvänliga Funbo bor ni med naturen in på knuten och skola samt förskola inom bekvämt avstånd. Endast ca 15 minuters bilväg in till stan och goda bussförbindelser finns längs med 282:an.

Varmt välkomna på visning!

Villa

4 rum

Boarea 126 m2

Biarea 0 m2

Tomt 2227 m2

Garage finns

Byggår 2005

Driftkostnad 32 996 kr/år

Planlösning
Rymlig HALL med gott om plats för avhängning av ytterplagg på den platsbyggda klädställningen med integrerad belysning. Även gott om utrymme för skor i bänken under klädställningen. Fönster i dörren ger trivsamt ljusinsläpp. Ljusa väggar och klinkergolv.

GÄST-WC med målade väggar och klinkergolv. Kakel på vägg ovan handfat.

Exklusivt och välutrustat KÖK från Ballingslöv med gott om förvaringsutrymmen och generösa arbetsytor. Här finns vitrinskåp, nedsänkt dubbelho samt en väl tilltagen köksö som gör att hela familjen samtidigt kan delta i pepparkaksbaket. Kakel på vägg ovan bänkyta. Matplatsen är placerad i ett härligt burspråk med fönster åt tre väderstreck som ger rikligt med ljusinsläpp. Fönsterbänkar i sten. Plats för ca 6-8 matgäster. Här finns en utgång till ett mindre altandäck. Den maskinella utrustningen består av en kyl, frys, inbyggd mikro, inbyggd varmluftsugn, vägghängd fläkt, spishäll samt en diskmaskin. Ljusa väggar och parkettgolv.

Intill köket finns TVÄTTSTUGA/DUSCH med separat groventré. Här finns ett praktiskt städskåp, tvättho, tvättmaskin, torktumlare och gott om förvaringsskåp. Duschhörna med takdusch och välvda glasdörrar. Väggarna i duschen är beklädda med mosaik. Stort fönster som ger rikligt med ljusinsläpp. Fönsterbänk i sten. Klinkergolv och ljusa väggar.

Stort VARDAGSRUM med ryggåstak som ger en generös takhöjd och luftig känsla. De fina bjälkarna i taket ger ytterligare liv till rummet. Här finns gott om plats för matsalsmöblemang, soffgrupp, tv-lösning och mycket annat. Här kan man enkelt dela av rummet och skapa ytterligare ett sovrum eller arbetsrum som också fanns som tillval när huset beställdes (se streckad vägg på planritningen). Infällda spotlights i taket. Stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp och rogivande utsikt. Fönsterbänkar i sten. Den trivsamma braskaminen är placerad så den syns från de flesta delar av huset.

Rymligt SOVRUM med mönstrade tapeter och parkettgolv. Här finns två garderober. Stort fönster som ger rikligt med ljusinsläpp. Fönsterbänk i sten.

Stort BADRUM med helkaklade väggar och klinkergolv. Infällda spotlights i taket. Här finns ett bubbelbadkar med duschmöjligheter, kommod med bra förvaring, belyst spegel, förvaringsskåp, infällda speglar samt en wc. Stort vädringsfönster som ger rikligt med ljusinsläpp.

Stort SOVRUM med ljusa väggar, svagt mönstrad fond och parkettgolv. Här finns två garderober. Stort fönster som ger rikligt med ljusinsläpp. Fönsterbänk i sten.

Rymligt SOVRUM med parkettgolv och tapetserade väggar. Stort fönster som ger rikligt med ljusinsläpp. Garderober som tidigare stod i detta rum finns idag placerade i förrådet ute i garaget.

I passagen utanför sovrummen finns en inbyggd garderob samt en stor KLÄDKAMMARE.

Byggnad
Byggnadstyp: 1 plan
Byggnadsår: 2005
Fasad: Trä
Stomme: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Platta på mark
Uppvärmning: Frånluftsvärmepump/jordvärme, braskamin. Vattenburet golvvärmesystem
Övrigt:
Centraldammsugare
Renoveringar:
2006 Byggnation redskapsbod
2006 Byggnation veranda
2007 Byggnation garage
2012 Byggnation vedbod, installation av avhärdare samt byte av motor och filter till centraldammsugaren
2014 Inkoppling samt driftsättning av vattenburen golvvärme i garaget
2015 Byggnation pergola, målning och tapetsering av två sovrum, målning av tak i hall och kök
2018 Målning av väggar i hall samt installation av klädhängare

Vatten/Avlopp:
Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Delas gemensamt av tre fastigheter,

TV- och internetanslutning
Tv & Bredband via indraget fiber

Tomten
Tomtarea 2 227 m² (friköpt).

Uteplats
Stor takförsedd altan med härlig utsikt över de grönskande omgivningarna . Intill köket på husets entrésida finns också en mindre altan med plats för sittgrupp.

Parkering
Stort garage med fjärrstyrd port och epoxymålat golv. Vattenburen golvvärme. Gott om plats för både bil, arbetsbänk och förvaringsskåp. I det intilliggande förrådsutrymmet finns varm & kallvatten indraget. På den grusade uppfarten finns plats för ytterligare bilar.

Övriga utrymmen
På fastigheten finns en väl tilltagen vedbod, stor redskapsbod samt en pergola.

Ekonomi
Pris: 4 490 000 kr, eller bud.

Driftskostnader (2 personer):
El: 19 000 kr
Vatten och avlopp: 3 200 kr
Sotning: 560 kr
Renhållning: 1 592 kr
Försäkring: 7 044 kr
Vägavgift: 1 600 kr
Totalt: 32 996 kr

I summan för hushållsel är också värmekostnaden inkluderat. Vägavgift och samfällighet faller under samma summa.

Taxering:
Taxeringsår: 2018
Byggnadsvärde: 2 360 000 kr
Markvärde: 822 000 kr
Summa taxeringsvärde: 3 182 000 kr

Det finns 2 pantbrev om totalt 2 403 000 kr

Läs mer
 • Visning
 • söndag
  17 november
  11:30-12:30

 • måndag
  18 november
  17:30-18:15

Ansvarig mäklare
Mattias Hellström

Mattias Hellström
Fastighetsmäklare, Delägare

Mobil: 0709-70 70 76
E-post: mattias@roimakleri.se

Intresseanmälan