Villa // Vretenvägen 3

Villa // Vretenvägen 3 // 8 500 000 kr Villa // Vretenvägen 3 // 8 500 000 kr
  • 8 500 000 eller bud

Villa // Vretenvägen 3 // Bergsbrunna

2 hus - En villa och ett hus med 2 lghter // Ev avstyckningsbar // Naturnära och rogivande boende med en härligt lummig gård // Ca 10 min från Uppsala

Ett fantastiskt rogivande och lugnt läge endast ca 10 minuter från Uppsala, naturen runt hörnet och Mälaren med bad- och båtplatser nås med en kort biltur.

Denna fastighet har två bostadshus, det ena är en enplansvilla med källare och det andra huset har två spegelvända lägenheter på markplan. Väljer framtida ägare att hyra ut lägenheterna och bo i villan får den/dom en fantastiskt bra boendekostnad. För ett företag är det välplanerat och förberett för ett boende med flera separata sov- och boende delar.

Redan på väg till fastigheten infinner sig lugnt tack vare den knappt trafikerade gatan och de fantastiska omgivningarna med ängar och skogsområden. Fastigheten har en lummig uppväxt trädgård med gott om vackra träd, flertalet buskar och rabatter, en stenlagd och härlig uteplats vid husen som på minner om en oas med blommande planteringar runtom. Här finns också en stor gräsmatta med gott om plats för lekar och spel samt ett tidigare garage som också passar perfekt som trädgårdshus/maskinverkstad.

Goda möjligheter till avstyckning, men ingen garanti finns. Driftskostnaderna är baserade på att alla tre bostäder är bebodda.

Fastigheten inkl båda husen är välskött och har tagits väl om hand om genom åren och det finns inga stora kända fel. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul vilket innebär att fastigheten säljs i befintligt skick.

Bergsbrunna är ett lugnt villaområde med naturen runt hörnet, bla så har du Lunsenskogen med härliga strövområden och i Nåntuna/Vilanskogen natursköna motionsspår angränsande till Fyrisån. Ett barnvänligt område med gott om bra skolor och förskolor, fotbollsplaner och lekplatser.

Det finns goda kommunikationer till Uppsala city via bra cykelvägar, buss eller bil. Du når också E4:an eller gamla Stockholmsvägen på några minuter. Matbutik och pizzeria finns i området, apotek och vårdcentral finns i Sävja och all övrig tänkbar service finns i Boländerna, ca 5 min med bil.

För mer information, om du har några frågor eller för att boka visning, kontakta ansvarig mäklare.

Tomtkarta
Tomtkarta

Villa

7 rum

Boarea 166 m2

Biarea 92 m2

Tomt 1766 m2

Garage finns

Byggår 1940

Driftkostnad 81 550 kr/år

Planlösning
Fördelningen av kvm och antal rum fördelar sig på två hus.

Hus 1
Husets entréplan fördelar sig på en välkomnande hall där också trappan mellan våningsplanen ligger, ett stort kök från 2010 som är fullt maskinellt utrustat samt en ordentlig matplats. Ett sovrum med eget badrum (golvvärme), ett separat sovrum med utgång till en altan med trappa till gården, ett stort allrum med fungerande öppen spis samt ett bibliotek/arbetsrum och ytterligare ett badrum. Källarvåningen når via trappen inne eller via en separata ingång på baksidan av huset. Här finns gott om ytor för förvaring samt en gillestuga, en tvättstuga, ett sovrum (golvvärme) och badrum med badkar (golvvärme) samt en separat WC (golvvärme).

Hus 2
Hus nr två ligger på markplan och rymmer två spegelvända lägenheter. Båda har en trevlig planlösning där det är enkelt att möblera för både säng, matbord och soffgrupp. Det finns en köksdel, badrum (det ena med tvättmaskin/torktumlare) klädkammare och inbyggda garderober. Golvvärme och element finns i båda bostäderna.

Båda husen är välskötta såväl invändigt som utvändigt. Det är genomgående ljust målade väggar och parkettgolv med vissa undantag så som hallen i villan samt delar av källarvåningen.

Byggnad
Byggnadstyp: 1 plan med källare // Hus 2 - Två lght
Byggnadsår: 1940
Utbyggnad och nytt hus på 90-talet
Fasad: Stående träpanel
Stomme: Trä
Fönster: Isolerglas samt 2-glasfönster i källare
Bjälklag: Trä, betongvalv ovan källare
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Tak: Plåt
Grundläggning: Betong med murade källarväggar
Uppvärmning: Direktverkande el, luft-luftpump och öppenspis

Renoveringar:
Hela fastigheten totalrenoverades under mitten av 90-talet. Det byggdes ytterligare en huskropp som rymmer två st lägenheter med egna badrum och kök. Utöver det så renoverades/byttes ett nytt tak, tilläggsisolering, ny fasad, dränering, ventilation, nytt kök, nya badrum, samt ytskikt som också gjorts lönade under åren och fastigheten är mycket väl omhändertagen.

Vatten/Avlopp:
Egna brunnar och enskilt avlopp, 3-kammarbrun med infiltration.

TV- och internetanslutning
Tv och bredband finns. Bredband via öppet nät där du själv väljer leverantör.

Parkering
Det finns gott om plats för flera bilar och längre in på gården finns ett äldre garage som idag nyttjas som gårdshus, perfekt för maskiner, bra arbetsytor mm.

Övriga utrymmen
Utöver det ordinarie huset finns ytterligare ett hus med två separata lägenheter och ett gårdshus/verkstadshus (tidigare garage).

Ekonomi
Pris: 8 500 000 kr, eller bud.

Driftskostnader (5 personer):
El: 70 000 kr
Sotning: 2 550 kr
Renhållning: 1 000 kr
Försäkring: 8 000 kr
Totalt: 81 550 kr

I avgiften för el ingår även kostnaden för uppvärmning för alla tre bostäder. Det är ett företag som äger fastigheten och idag ligger fastighetsavgiften på 17748 kr för 2022 (för en privatperson finns ett maxtak på 8874 kr för 2022). Driftskostnaderna är baserade på att alla tre bostäder är bebodda.

Taxering:
Taxeringsår: 2021
Byggnadsvärde: 1 809 000 kr
Markvärde: 2 056 000 kr
Summa taxeringsvärde: 3 865 000 kr

Det finns 7 pantbrev om totalt 3 060 000 kr

Övrigt
Fastighetsbeteckning Uppsala Vreten 1:12.

Läs mer
  • Visning
  • Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare
Daniel Söderström

Daniel Söderström
Fastighetsmäklare, Delägare, Privat och kommersiellt

Mobil: 070-5172800
E-post: [email protected]

Intresseanmälan