Blixtgatan 19 // Gränby

Rymlig och välplanerad lägenhet i fint skick med inglasad balkong

Fint skick // Stort kök // Härligt ljusinsläpp // Badrum & gäst-WC // Gott om förvaring // Välskött förening // Bredband ingår // Flexibel inflyttning

Blixtgatan 19

 • 2 150 000 kr
 • 3.5 rum
 • 82.5 kvm
 • Bostadsrätt

Välkommen hem! Här erbjuds nu en välplanerad och härlig 3,5:a i fint skick med sociala ytor och bra förvaringsmöjligheter. Bostaden har ett rikligt ljusinsläpp med fönster i två väderstreck vilket ger hela hemmet en luftig och inbjudande känsla. Bostadens 82,5 kvm fördelar sig på en rymlig hall med generösa förvaringsutrymmen i garderober. Här finns både separat gäst-WC och helkaklat badrum med golvvärme, dusch och WC. Vidare finner ni ett mycket fint och fullt utrustat kök med plats för rejält matbord. Stort vardagsrum där det ryms både soffgrupp, tv-bänk, matgrupp och annat mindre möblemang. Från vardagsrummet tar du dig ut till den inglasade balkongen belägen i bästa sydvästläge med sol större delen av dagen. Två rymliga sovrum med plats för dubbelsäng där det största har mycket generösa förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober och det andra har ett anslutande halvrum som passar perfekt som hemmakontor eller walk-in-closet.

Utsökt pendlingsläge med endast några minuter till E4:an, promenadavstånd till Gränbystadens rika utbud av butiker och service och mycket goda bussförbindelser till City och Resecentrum. Ett tryggt boende i en av Uppsalas större bostadsrättsföreningar med god ekonomi och flera gemensamhetsutrymmen såsom pingisrum, fin bastu med relaxavdelning, dusch och wc. Det finns även en gästlägenhet att hyra samt en samlingslokal.

Här kommer ni att trivas så varmt välkommen på visning!

 • Rymlig och välkomnande hall med klinkergolv vid entrédelen. Här finns plats för sitt/förvaringsmöbler och lite längre in ges generöst med förvaring i inbyggda garderober.

  Sovrum med plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Laminatgolv och ljus tapet på väggarna. Ljusinsläpp från fönster.

  Halvrum/arbetsrum med ljusinsläpp från vädringsfönster. Plats för skrivbord och förvaringslösningar. Plastmatta på golv och vitmålade väggar.

  Gäst-WC med grått klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. WC, handfat och spegel.

  Stort helkaklat badrum med stilrena materialval och golvvärme. Duschhörna med vikbara glasdörrar. Förvaring på inbyggda hyllor, i spegelskåp samt i kommod under tvättställ. WC.

  Modernt och rymligt kök med gott om förvaring i bänk och väggskåp med vita luckor som delvis är i vitrin. Arbetsytor på bänkskiva i ek och vitt kakel ovanför. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys, mikro och ugn i högskåp, induktionshäll, fläkt samt diskmaskin. Ljusinsläpp från två fönster och plats för rejält matbord. Laminatgolv och ljus tapet på väggarna.

  Vardagsrummet är luftigt och har plats för stor soffgrupp, matbord och förvaringsmöbler. Parkettgolv och ljus mönstrad tapet. Ljusinsläpp från fönster och utgång till den härliga inglasade balkongen som är belägen i bästa sydvästläge med sol större delen av dagen.

  Stort sovrum med mycket goda förvaringsutrymmen i inbyggda garderober med överskåp. Plats för dubbelsäng med sidobord samt ytterligare möbler. Ljusinsläpp från fönster. Laminatgolv och ljus tapet.
 • Byggnad

  Byggnadstyp: Flerbostadshus
  Byggnadsår: 1964
  Uppvärmning: Fjärrvärme
  Övrigt: Föreningen består av sammanlagt 330 bostadsrätter, 15 huskroppar alla i tre våningar. Adresser: Stormgatan 2 - 16, (jämna) Molngatan 1-29 (alla) och Blixtgatan 1- 27, (udda). Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person accepteras inte av föreningen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Uppsala.

  Föreningens hemsida:
  https://www.hsb.se/uppsala/brf/blixten/

  Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB Uppsala som innebär en medlemskapsavgift (engångssumma om 500 kr som betalas tillbaka vid utträde) samt en 300 kr/år.
  Renoveringar: 1991: Balkonger, tak, ventilation och dränering
  1997: Tvättstuga
  2008: Nya balkongfönster och balkongdörr
  2009: Fönster
  2013: Byte varm- & kallvattenledningar
  2014/2015: Utbyte av samtliga garageportar
  2017: Fönsterbyte och relining
  2018: Relining samlingsledningarna i källarhusen.
  2019: Avloppsstammar som inte kunde relinas har bytts ut.
  2020: Installation av porttel/portlås med kod. Digitala bokningstavlor för tvättstuga
  2022: Omläggning tak och installation IMD
  2023: Solceller monteras på samtliga hustak

  Inga större planerade renoveringar.
  2024-04-03.

  Våningsplan/hiss

  Våning: 2 av 3
  Hiss: Nej

  TV- och internetanslutning


  Leverantör för kabel-tv/digital-TV är Tele2.
  Bredband levereras av Zappa. Hastighet är 1000/1000.

  Balkong/uteplats

  Härlig inglasad balkong som är belägen i ostört sydvästläge med sol större delen av dagen.

  Bilplats

  Föreningen har 157 p-platser, 30 st med motorvärmare och 64 st med laddstolpe. Det finns även 140 kallgarage, alla med motorvärmare och 40 st med laddstolpe.

  Övriga utrymmen

  Föreningen har en hel del gemensamma utrymmen så som en övernattningslägenhet på Molngatan 7 som hyrs för 150/dygnet. Sen finns en samlingslokal på Molngatan 25. Lokalen har ett fullt utrustat kök och plats för c:a 30 personer. En bastu finns i källaren vid Molngatan 16. Nyckel till bastun finns också hos vicevärden mot en depositionsavgift på 300 :-
  Pingisrum finns i källaren vid Molngatan 13. På föreningens vicevärdsexpedition finns också ett litet bibliotek, bestående av böcker som skänkts av medlemmar i föreningen.
  Tvättstugor finns med olika alternativ. Finns också tvättstuga för grovtvätt plus ett extra torkrum som du kan boka 3 timmar i taget.
  Det finns även 2 st lekplatser, utegym, seniorgym, flertalet grillplatser och boulebana med mera.

  Bostadsrättsförening

  HSB 47 Blixten
  Organisationsnummer: 717600-4484
  Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
  Föreningen tillåter delat ägande: Ja, minst 10%
  Äkta förening: Ja
  Organisationsform: Bostadsrättsförening
  Äger föreningen marken: Ja
  Pantsättningsavgift: 573 kr
  Överlåtelseavgift: 1 433 kr
  Överlåtelseavgift betalas av: Köpare

  Tack för din intresseanmälan!

 • Pris: 2 150 000 kr Utgångspris
  Avgift: 4 943 kr . I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, nätavgift för el samt bostadsrättstillägg.

  Överlåtelseavgift: 1 433 kr
  Pantsättningsavgift: 573 kr
  Andel i föreningen: 0.3298%
  Andel av årsavgiften: 0.3298%
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 44 508 kr. Beräknad på årsredovisning för 21/22

  Driftkostnader

  Föreningen har gemensamt upphandlad el som debiteras efter förbrukning.
  El: 300 kr/mån
  Försäkring: 125 kr/mån
  Personer i hushållet: 1
  Totalt: 425 kr/mån

  Energideklaration: Utförd
  Energiklass: E
  Energideklarationsdatum: 2019-12-05
  Primärenergital: 124

Planritning

Fråga mig om den här bostaden!

Staffan Fritzell

Fastighetsmäklare, Delägare

Mobil: 0706-83 86 00
E-post: [email protected]