Styrbjörnsgatan 16A // Svartbäcken

Rymlig trea med hörnläge och möjlighet att skapa uthyrningsdel i grönskande Svartbäcken

Möjlig uthyrningsdel // Hörnläge // Underbart ljusinsläpp // Balkong // Badrum och gäst-WC // Nära både City & naturen // Välskött Brf

Styrbjörnsgatan 16A

 • 2 750 000 kr
 • 3 rum
 • 77 kvm
 • Bostadsrätt

På en lugn gata i lummiga och populära Svartbäcken finns nu möjlighet att förvärva denna väl tilltagna trea med möjlighet att skapa uthyrningsdel vilket passar perfekt för den som önskar hålla nere sina boendekostnader! Planlösningen erbjuder en rymlig och välkomnande hall. Kök med matplats och generöst med förvaring i bänk- och väggskåp, rymligt sovrum med gott om förvaring i garderob, helkaklat badrum med golvvärme, dusch och tvättmaskin, underbart vardagsrum vars hörnläge ger hela hemmet ett härligt ljus. Härifrån nås också balkongen som är belägen i högt och fritt läge mot föreningens mysiga innergård. Delen som kan utnyttjas som uthyrningsdel består av ett väl tilltaget rum där man vid uthyrning kan installera trinettkök. Vidare finns plats för både säng, matplats och soffa. Här finns även wc samt förvaring i väggskåp. I föreningen finns duschmöjligheter för eventuell hyresgäst att nyttja.

Till bostaden hör två förråd varav det ena är ett rymligt vindsförråd bekvämt beläget en trappa upp från lägenheten.

Här bor du i en mysig och välplanerad lägenhet med närhet till både City och naturen. Fyrishov ligger bara ett stenkast bort och här finns olika träningsmöjligheter i form av simning och Friskis och Svettis. Du har all nödvändig service på Torbjörnstorg med livsmedelsaffär, spelbutik, café och blomsteraffär. I Svartbäcken finner du allt du behöver och det finns ett stort utbud av restauranger. Röbospåret med två populära Discgolfbanor och promenadstråk hela vägen till Gamla Uppsala har du också på nära gångavstånd. Cykelavstånd ner till city och täta bussförbindelser.

Varmt välkommen på visning för att uppleva denna pärla på plats!

 • Bostaden har genomgående en takhöjd om ca 2,65m.

  Rymlig hall med avhängning av ytterkläder på hatthylla och plats för skoställ/förvaringsmöbel.

  Köket har generösa förvaringsutrymmen i bänk- och väggskåp med vita luckor. Arbetsyta på bänkskiva i ek med kaklade väggar ovanför. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, fläkt, integrerad diskmaskin samt fristående kyl/frys. Plats för matbord vid fönster som ger ljusinsläpp. Parkettgolv och ljust målade väggar.

  Luftigt sovrum som rymmer dubbelsäng med sidobord och har förvaring i dubbelgarderob. Plats finns för ytterligare förvaringsmöbler. Ljusinsläpp från fönster. Parkettgolv och målade väggar.

  Stamrenoverat (-02) och kaklat badrum med ljusa materialval och golvvärme. Duschhörna, toppmatad tvättmaskin, spegel, handfat, handdukstork, förvaring i högskåp samt WC.

  Väl tilltaget vardagsrum där plats finns för matbord, soffa och förvaringsmöbler. Parkettgolv och ljusa väggar. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt utgång till balkong som vetter mot föreningens grönskande innergård. Här kan du njuta av solen från morgon till eftermiddag.

  Stort rum med plats för säng, skrivbord och förvaringslösningar. Ljusinsläpp från fönster mot föreningens innergård. Denna del har en separat ingång och kan delas av för att skapa en uthyrningsdel. Man har en separat hall med inbyggd garderob som ger bra förvaring. Plats för hatthylla och skoställ.

  WC med ljusa materialval. Förvaring i väggskåp, handfat, spegel samt WC.
 • Byggnad

  Byggnadstyp: Flerbostadshus
  Byggnadsår: 1945
  Uppvärmning: Fjärrvärme
  Övrigt: Föreningen består av 36 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 1 lokal med bostadsrätt samt 1 st lokaler med hyresrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Som köpare av en bostadsrätt i en HSB-förening behöver du också bli medlem i HSB. Du betalar vid inträdet en grundavgift om 500 kronor/ägare som innebär medlemskap i HSB Uppsala. Denna insats betalas tillbaka vid utträde. Som medlem betalar ni också en årsavgift på 300 kr.
  Renoveringar: 2023: Nya kodlås entrédörrar
  2022: Byte av spillvattenledning
  2022: Lekplats
  2021: Stamspolning
  2020: Uppfräschning av trapphus
  2017: Renovering av elanläggning
  2017: Nya tvättmaskiner
  2016: Renovering soprum
  2013: Fönsterrenovering
  2012: Installation bredband
  2012: Källardörrar
  2009: Renovering undercentral, värme
  2002: Badrum, stammar, stigarschakt
  1989: Kök, fönster, fasad, balkong, köksstammar, el

  Våningsplan/hiss

  Våning: 3 av 3
  Hiss: Nej

  Balkong/uteplats

  Härlig balkong i högt och fritt läge mot föreningens grönskande innergård. Här kan du njuta av solen från morgon till eftermiddag.

  Bilplats

  Föreningen har 15 st garageplatser (200kr/mån) och 7 st p-platser (100kr/mån). Separat kösystem tillämpas. I dagsläget är det 4 personer i kö.

  Övriga utrymmen

  Till bostaden hör två förråd, det ena beläget på vinden och det andra i källaren. I föreningen finns tvättstuga och mötes/festlokal för medlemmarna att nyttja

  Bostadsrättsförening

  HSB 24 Huglek
  Organisationsnummer: 717600-4708
  Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
  Ort: Uppsala
  Föreningens hemsida: https://hemsidan.com/hsb24huglek
  Äkta förening: Ja
  Organisationsform: Bostadsrättsförening
  Äger föreningen marken: Ja
  Pantsättningsavgift: 573 kr
  Gatuadress: Egilsgatan
  Överlåtelseavgift: 1 433 kr
  Överlåtelseavgift betalas av: Köpare

 • Kontakta ansvarig mäklare för visning eller intresseanmälan

  Tack för din intresseanmälan!

 • Pris: 2 750 000 kr Utgångspris
  Avgift: 4 985 kr . I avgiften ingår bredband, värme, vatten och tvättstuga.

  Överlåtelseavgift: 1 433 kr
  Pantsättningsavgift: 573 kr
  Andel i föreningen: 3.0007%
  Andel av årsavgiften: 3.0007%
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 209 529 kr. Beräknad på år 2022.

  Driftkostnader

  El: 350 kr/mån
  Försäkring: 125 kr/mån
  Personer i hushållet: 2
  Totalt: 475 kr/mån

  Energideklaration: Utförd
  Energiklass: F
  Energideklarationsdatum: 2019-09-13
  Primärenergital: 177

Planritning

Fråga mig om den här bostaden!

Staffan Fritzell

Fastighetsmäklare, Delägare

Mobil: 0706-83 86 00
E-post: [email protected]