Dalaresan 24 // Sävja

Välplanerat gavelradhus med underbar baksida mot skogsparti i barnvänliga Sävja

Fint skick // Gavel // Altan & gräsmatta // Angränsande allmänning // Barnvänligt // Nyrenoverat kök // Två badrum // Naturnära // Bra kommunikationer

Dalaresan 24

 • 2 650 000 kr
 • 4 rum
 • 109.5 kvm
 • Bostadsrätt

Välkommen till detta fina bostadsrättsradhus om 109,5 kvm fördelat på 4 rok i två plan i med naturen direkt inpå! Planlösningen erbjuder allt som barnfamiljen kan önska sig med tre bra sovrum, två badrum med badkar respektive dusch, rymligt och nyligen renoverat kök och stort vardagsrum med plats för både stor soffgrupp och rejält matbord. Dessutom har du en underbar uteplats i sydväst med både trätrall och gräsyta där barnen kan leka. Här bor du i populär och välskött förening med flera gemensamma utrymmen som t.ex gym, tvättstugor och övernattningsrum. Här har du promenadavstånd till förskola, skola, mataffär och idrottsanläggningar. För den som tycker om friluftsliv så är naturreservatet norra Lunsen också endast en kort promenad bort och in till city går bussarna med täta avgångarna.

Detta är en kommande försäljning, kontakta ansvarig mäklare för mer info.

 • Bostaden har genomgående ljusa laminatgolv och målade väggar.

  Entréplan:

  Välkomnande hall med förvaring i garderob med skjutdörrar. Plats förr hatthylla och skoställ.

  Stilrent och nyligen renoverat kök i modern stil. Gott om förvaring i bänk- och väggskåp och arbetsytor på grå bänkskiva med matchande stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, mikro- och ugn i högskåp, fullhöjds kyl- och frys samt diskmaskin. Plats för stor matbord vid fönster mot gården.

  Helkaklat badrum med ljusa materialval. Duschhörna med tak- och handdusch samt vikbara glasdörrar. Förvaring i spegelskåp med belysning samt i skåp under tvättställ.

  Stort och luftigt vardagsrum där plats finns för både stor soffgrupp och rejäl matplats. Vitmålat trägolv. Rummet har ett rikligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier samt utgång till den underbara baksidan. Här finner du både ett stort trädäck som delvis är under tak och ett gräsyta där barnen kan leka. Baksidan omgärdas av en häck och staket med grind så att barnen kan ta sig ut till det angränsande skogspartiet.

  Övre plan:

  Allrum som har plats för soffa eller arbetsplats. Här finns även en rymlig klädkammare som ger god förvaringsmöjligheter. Ljusinsläpp från fönster samt utgång till balkong som vetter mot innergård.

  Sovrum där plats finns för dubbelsäng med sidobord samt förvaringsmöbler. Ljusinsläpp från fönster.

  Badrum med mörk våtrumsmatta på golv och vitt kakel på väggarna. Badkar med duschvägg, tvättmaskin, spegelskåp med belysning, tvättställ med förvaring undertill, WC samt handdukstork.

  Stort sovrum med plats för dubbelsäng med sidobord samt garderobslösning. Ljusinsläpp från fönster mot den grönskande baksidan.

  Sovrum som passar perfekt som barnrum. Här finns plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbelr. Ljusinsläpp från fönster mot den grönskande baksidan.
 • Byggnad

  Byggnadstyp: 2 plan
  Byggnadsår: 1987
  Uppvärmning: Fjärrvärme
  Övrigt: Föreningen består av 153 bostadsrätter. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB

  Våningsplan/hiss

  Våning: 0 av 0

  TV- och internetanslutning

  Gemensamt avtal Telia lagom, grundutbud tv-kanaler.
  Gemensamt avtal Telia Lagom. Internet 250/250

  Balkong/uteplats

  Underbar uteplats som nås från vardagsrummet och som vetter mot angränsande skogsdunge vilket ger en vacker inramning. Här får du ett stort trädäck som inrymmer loungemöbler, matgrupp, grillplats och mycket mer. Vidare har du även en gräsyta som omgärdas av häck och staket med grind vilket passar perfekt för barnfamiljen.

  På husets framsida finns också en uteplats och denna är stenbelagd där plats finns för cafébord och stolar.

  Det finns även en balkong på det övre planet där det finns plats för cafébord och stolar.

  Bilplats


  Det finns 120 st (13 är för besökare och 3 är för Mc) parkeringsplatser och 62 st garage. Parkeringsplats med motorvärmare: 350 kr. Garage: 500 kr
  MC-plats: 150 kr. Plats med laddbox för elbil: 135kr/månad utöver pris för platsen enligt ovan, tillkommer gör även kostnad för faktisk elförbrukning.

  Övriga utrymmen

  Till bostaden hör två förråden. Det ena bekvämt beläget precis vid entrén. I föreningen finns också fina lekplatser och uteplatser med grillmöjligheter, dessutom finns det flera gemensamhetslokaler som gym, hobbyrum, tvättstuga, soprum, barnvagnsrum, cykelrum, övernattningsrum med bastu och en festlokal.

  Bostadsrättsförening

  HSB Brf 78 Växtriket
  Organisationsnummer: 716401-3703
  Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
  Föreningen tillåter delat ägande: Ja, beslut om andel tas från fall till fall.
  Ort: UPPSALA
  Föreningens ekonomi: Ekonomiskt stabil förening. Föreningen har inte beslutat om någon avgiftsförändring, avstämt 2023-08-11.
  Äkta förening: Ja
  Organisationsform: Bostadsrättsförening
  Äger föreningen marken: Ja
  Pantsättningsavgift: 525 kr
  Renoveringar: 2008 - Utbyggnad av källsortering vid Dalaresan 38, utbyggnad av marksten vid Hollandsresan 171
  2009 - Nya hängrännor på punkthusen, ny lekutrustning på lekplatserna, ny uteplats på Ölandsresan, inredning/ombyggnad av övernattningsrum Dalaresan 9, Inredning av hobbyrum Dalaresan 16, uteplats på Ölandsresan 166-182, uteplats vid Hollandsresan 163-169
  2010 - Friskvårdsrum i Dalaresan 9, festlokalen färdigställd i Dalaredan 36, målning av höga staket i hela området
  2011 - Utbyte av termostater i samtliga radiatorer, ny uteplats på Hollandsresan
  2012 - 10 nya p-platser på Ölandsresan
  2013 - Fiberindragning, iordningsställande av parken vid Hollandsresan 171 och två tallbackar, isolering av samtliga vindar, nya ventilationsaggregat i samtliga punkthus, ny styrutrustning i undercentralerna, nya garageportar i hela området
  2014 - Nya minimasters i samtliga radhus, ny utebelysning
  2015 - Nya elcentraler i samtliga lägenheter, byte till alliance-fläktar i punkthusen
  2016 - Målning av samtliga fasader och plåtdetaljer i hela området fasader samt utbyte av defekt virke, reparation och målning av höga staket
  2017 - Inspektion av status på tak och fasader, efterföljande med mossbekämpning/rengörning av taken på radhus och servicebyggnader, stamspolning i höghus och tvättstugor, byte av höga staket, tagit bort buskar/stubbar, satt upp stängsel, isolering av ventialtionskanaler, felsökning uppgradering av elkablar, byte av div. armaturer, justering vindskiveplåtar radhus/punkthus, ombyggnad till miljövänligare tvättstuga, miljöinspektion, brandskyddsinspektion, byte av motorvärmaruttag i garagen.
  2018 - Ombyggnad till miljövänligare tvättstugor, fortsatt byte av höga staket, tagit bort buskar/stubbar, återställning av diverse elektronik efter åsknedslag i UC sommaren 2018, OVK, renovering och utbyte av lekplatsutrustning.
  2019 - Färdigställande renovering tvättstugor
  2022 - Låsbyte, laddboxar, rengöring ventilation
  2023 - pågående/kommande: målning plåttak servicehus, plantering gemensamma utemiljöer
  Gemensamma utrymmen: I föreningen finns fina lekplatser och uteplatser med grillmöjligheter, dessutom finns det flera gemensamhetslokaler som gym, hobbyrum, tvättstuga, soprum, barnvagnsrum, cykelrum, övernattningsrum med bastu och en festlokal.
  Gatuadress: Dalaresan 16
  Överlåtelseavgift: 1 313 kr
  Överlåtelseavgift betalas av: Köpare

 • Kontakta ansvarig mäklare för visning eller intresseanmälan

  Tack för din intresseanmälan!

 • Pris: 2 650 000 kr Utgångspris
  Avgift: 6 803 kr . I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriska avgifter för TV (18kr/mån) samt internet (187kr/mån) tillkommer på avgiften.

  Överlåtelseavgift: 1 313 kr
  Pantsättningsavgift: 525 kr
  Andel i föreningen: 0.7482%
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 525 273 kr.

  Driftkostnader

  El: 828 kr/mån
  Försäkring: 407 kr/mån
  Personer i hushållet: 4
  Totalt: 1 235 kr/mån

  Energideklaration: Utförd
  Energiklass: D
  Energideklarationsdatum: 2018-04-08
  Primärenergital: 113

Planritning

Fråga mig om den här bostaden!

Staffan Fritzell

Fastighetsmäklare, Delägare

Mobil: 0706-83 86 00
E-post: [email protected]