1:a // Dalgatan 5C

1:a // Dalgatan 5C // Luthagen

Mysig innergård // Perfekt första lägenhet // Flexibelt tillträde // Högt i tak // Kakelugn // Nära flertalet fakulteter // Bastu i föreningen

Här bor du i en mysig etta i ett väldigt charmigt gårdshus i hjärtat av Luthagen! Denna välplanerade lägenhet med högt i tak ligger en trappa upp i ett eftertraktat läge. Här finner du en väldisponerad bostad med en genomgående planlösning där husets äldre charm såsom vackra originalfönster, kakelugn samt trägolv har bevarats. I lägenheten finns också en fungerande kakelugn och bostaden har ett fint ljusinsläpp med fönster i två väderstreck. Planlösningen på ca 34 kvm består av en entré från charmig trappuppgång, rymligt kök med plats för matbord och med utsikt mot den lummiga innergården. Stort rum med pampig kakelugn där säng ryms samt soffa och annat mindre möblemang. Fräscht badrum med dusch. Denna unika och annorlunda lägenhet med charmig disponering hittar du på Dalgatan och här bor du med närheten till det mesta.

Föreningen består av tre gårdshus och en ekonomibyggnad som har en mysig innergård med villakänsla, sittgrupper och grillmöjligheter. Denna lägenhet passar perfekt för dig som söker ditt första boende eller är student. BRF Fenix är en mycket stabil och välskött förening med endast 1014 kr i lån per kvadratmeter. I föreningen finns tvättstuga, hobbyrum och cykelförråd samt en mysig bastu och relaxavdelning. Till lägenheten hör även ett källarförråd.

I Luthagen har du nära till allt och inom några hundra meter hittar du flertalet livsmedelsbutiker och vid närliggande Mimmi Ekholms plats finns även gym, fik, apotek och vårdcentral. Stadskärnan når du via en kort promenad eller cykeltur. För studenten eller den som uppskattar naturen och träning finns även Stabbybackes naturområden och elljusspår samt Ekonomikum endast en kort promenad bort.

Här kommer du att trivas så varmt välkommen på visning!

Bostadsrätt

Hiss finns ej

1 rum

Balkong/uteplats finns ej

Boarea 33.6 m2

Byggår 1945

2 224 kr/mån

Våning 2 av 3

Planlösning
Rumsbeskrivning : KÖK med vita skåpsluckor och bra arbetsytor. Kyl/frys, spis och fläkt. Här får man även plats med ett matbord.

Fint BADRUM med klinkergolv och kaklade väggar. Handfat med kommod, WC och fällbara duschväggar.

RUM med originalgolv och ljusa väggar. Praktisk sovalkov med plats för bredare säng. Fungerande kakelugn vilket ger en härlig mysfaktor. Här ryms även en soffgrupp.

Byggnad
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1945
Uppvärmning: Fjärrvärme
Övrigt:
Föreningen består av 21 st lägenheter på gatuadresserna Dalgatan 5 A-C och Wallingatan 26 A-C. Godkänner delat ägande mellan förälder och barn minst 10%. De godkänner inte juridisk person som medlem.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 30 120 kr.
Renoveringar:
2021 - Sotning av eldstäder
2021 - Stamspolning/ rörinspektion
2020 - Byte av entrétak
2020 - Byte av träpanel och målning av träfasad
2020 - Trapphusrenovering
2019 - Energideklaration
2019 - OVK-besiktning
2014- 2018 - Radonmätning
2018 - Renovering av tvättstuga
2015 - 2016 - Fönstermålning
2014 - Fiberanslutning samt fastighetsnät
2008 - Renovering av kakelugnar

TV- och internetanslutning
TV och bredband via Triple-play. Obligatoriskt tillägg på 249 kr/mån.

Bilplats
Föreningen har varken p-plats eller garage. Boendeparkering finns på omkringliggande kartor.

Övriga utrymmen
I föreningen finns tvättstuga, torkrum, samlingsrum, bastu med dusch, cykelförråd samt ett källsorteringsrum. Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.

Ekonomi
Pris: 2 195 000 kr, eller bud. Avgift 2 224 kr/mån. Ingår i månadsavgiften: värme & vatten. Obligatoriskt tillägg för Triple- play på 249 kr/mån.

Överlåtelseavgift: 1310 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Andel i föreningen: 3.1208

Driftskostnader (1 personer):
El: 150 kr
Försäkring: 100 kr
Totalt: 250 kr

Bostadsrättsförening
Brf Fenix
Organisationsnummer: 716422-6990

Läs mer
  • Visning
  • söndag
    5 februari
    10:45-11:30

Ansvarig mäklare
Tove Söderström

Tove Söderström
Fastighetsmäklare

Mobil: 073-7005943
E-post: [email protected]

Intresseanmälan