3:a // Hjalmar Brantingsgatan 21

3:a // Hjalmar Brantingsgatan 21 // 3 190 000 kr 3:a // Hjalmar Brantingsgatan 21 // 3 190 000 kr

3:a // Hjalmar Brantingsgatan 21 // Fålhagen / Centrum

Högst upp i huset // Öppen spis // Gavelläge // Ledig bilplats // Fint renoverad // Balkong i sydväst // Låg avgift // Stabil förening // Pendlarläge

Här ges tillfälle att förvärva en fantastisk gavellägenhet i absolut toppskick centralt belägen i omtyckta Fålhagen!

Bilplats finns ledig! (2020-02-06)

Lägenheten har genomgått en omfattande och väl genomtänkt renovering med ett mycket fint slutresultat. När till och med originalgarderoberna har slipats och målats på såväl utsida som insida så förstår ni att inget har lämnats åt slumpen under denna renovering.

Bostaden har ett fantastiskt kök med rikliga förvaringsutrymmen, smart inredning, generösa arbetsytor samt en stor matplats. Här blir matlagningen en ren fröjd då ni i lugn och ro kan färdigställa middagen och samtidigt underhålla era gäster tack vare den delvis öppna planlösningen med vardagsrummet. I vardagsrummet finns en ståtlig öppen spis, fönster i två väderstreck samt en walk-in-closet med praktiska förvaringslösningar. Vidare har lägenheten en möblerbar hall, rymligt badrum med tvättmaskin samt två rejäla sovrum varav det största har utgång till balkong i sydvästläge.

Bland de moderna inslagen återfinns flera tidstypiska detaljer såsom originalgolv i vardagsrum, fönsterbänkar i sten samt den generösa takhöjden.

De fyra väl tilltagna takkuporna ger extra rymd och ett härligt ljusinsläpp.

Detta är verkligen en lägenhet som ni bör uppleva på plats för att kunna ta del av den höga grad av trivselkänsla som infinner sig här!

100 Mbit/s bredband ingår i den redan låga avgiften!

Brf Björken är en välordnad förening med mycket god ekonomi och de stora renoveringarna bakom sig. Här finns två tvättstugor, cykel och barnvagnsförvaring, stor grönskande innergård med flera sittgrupper, grillmöjligheter samt en liten lekplats. Föreningen har planer på att installera laddningsmöjligheter för elbil. För mer information om föreningen, gå in på deras hemsida via länken i annonsen.

Här bor ni centralt med utsökt pendlingsläge. Endast någon minut bort finner ni Resecentrum, Frodeparken, Centrumkärnan, Vaksalatorg med UKK samt affärshuset Kvarnen med all önskvärd service.

Bostadsrätt

Hiss finns ej

3 rum

Balkong finns

Boarea 73.8 m2

Byggår 1953

3 846 kr/mån

3 av 3

Planlösning
Möblerbar HALL med bra plats för avhängning på de platsbyggda klädhängarna i stål. Här finns ett väggparti där putsen avlägsnats från murstocken så teglet kommit fram med ett mycket tilltalande resultat. Klinkergolv innanför entrén och laminatgolv i hallens förlängning. Ljusa målade väggar. Tre inbyggda garderober med tillhörande överskåp. Ytterdörren är en sk säkerhetsdörr.

Rymligt BADRUM med helkaklade väggar och klinkergolv med värme. Här finns tvättmaskin, duschhörna med invikningsbara glasväggar och takdusch, handdukstork, stor spegel, kommod med bra förvaring, vägghängt förvaringsskåp med spegeldörr samt en wc.

Rymligt SOVRUM med vitmålade väggar. Takkupa med fönster som ger rikligt ljusinsläpp. Fönsterbänk i sten. En inbyggd garderob med tillhörande överskåp. Laminatgolv.

Stort KÖK som har rikligt med förvaringsutrymmen, genomtänkt inredning och generösa arbetsytor. Stor nedsänkt diskho med blandare som också har utdragbar duschfunktion till disk. Infällda LED-spotlights under överskåpen. Kakel ovan bänkytorna. Stor matplats för ca 6-10 personer. De två takkuporna skänker såväl extra golvyta som ett fantastiskt ljusinsläpp. Fönsterbänkar i sten. Vitmålade väggar. Laminatgolv vid matplatsen och klinker i köksytan. Den maskinella utrustningen består av en inbyggd kyl, inbyggd frys, integrerad diskmaskin med elektronisk vattenavstängning, induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd mikro samt en vägghängd fläkt.

Stort SOVRUM med vitmålade väggar och laminatgolv. Här finns fönster i två väderstreck som ger rikligt med ljusinsläpp. Fönsterbänk i sten. Utgång till den trallförsedda balkongen i bästa sydvästläge.

Rymligt VARDAGSRUM med fönster i två väderstreck. Fönsterbänkar i sten. En takkupa även här. Vitmålade väggar och vackert bevarat parkettgolv. Längs med ena väggen löper vägghängda skåp. Den ståtliga öppna spisen skänker såväl trivsel som värme. En del av vardagsrummet har delats av för att skapa en walk-in-closet som inretts med heltäckningsmatta och smarta förvaringslösningar. Den som inte är i behov av walk-in-closet utan önskar återställa vardagsrummets originalstorlek kan såklart avlägsna väggen med enklare ingrepp.

Byggnad
Byggnadsår: 1953

Renoveringar:
1998 Stamrenoveringen, både vatten och avlopp och el
2010 Fasadrenovering, omdränering av grunden, renoverat tak och balkonger
2016 Byte till säkerhetsdörrar
2018 Byte av fönster och balkongdörrar
2019 Ny drop-in tvättstuga med tvättmaskin och torkskåp
2020 Nya garageportar kommer installeras under året

TV- och internetanslutning
Föreningen har Kabel Tv och bredbandsavtal med ComHem och har ingått i ett gruppavtal som innebär att alla hushåll i föreningen har tillgång till bredband 100 Mbit/s samt telefonabonnemang "BAS" (endast abonnemanget) utan kostnad.

Balkong/uteplats
Mysig trallförsedd balkong med trevlig utsikt över grönskande omgivningar. Sydvästläge med kvällssol.

Bilplats
21 parkeringsplatser varav 19 har elplint. 100-150kr/mån. Ingen i kö. 17 garageplatser i olika storlekar. Ingen i kö 2020-02-06.

Övriga utrymmen
I föreningen finns en bokningsbar tvättstuga, med angränsande tork- och mangelrum, en drop-in-tvättstuga, hobbyrum med arbetsbänk, cykelförvaring samt uppställningsplats för barnvagn. Ett gemensamt duschutrymme finns också att tillgå vid behov. Till bostaden hör två källarförråd. Det finns också möjlighet att hyra extra förråd, vilket föreningen har ett antal i olika storlekar.

Ekonomi
Pris: 3 190 000 kr, eller bud. Avgift 3 846 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband (100 Mbit), digital-tv BAS och tvättstugor.

Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Andel i föreningen: 1.926

Driftskostnader (2 personer):
El: 474 kr
Försäkring: 196 kr
Totalt: 670 kr

Bostadsrättsförening
Björken
Organisationsnummer: 717600-2728

Läs mer
  • Visning
  • Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare
Mattias Hellström

Mattias Hellström
Fastighetsmäklare, Delägare

Mobil: 0709-70 70 76
E-post: mattias@roimakleri.se

Intresseanmälan