Villa // Dalby-Viggeby 22

Villa // Dalby-Viggeby 22 // Dalby

Sjöutsikt mot Dalbyviken // Högt och insynsskyddat läge // Omgivet av grönska // Dubbelcarport // Fiber // Låga driftskostnader // Stora rum

Varmt välkomna till detta rymliga och välplanerade lösvirkeshus som är idylliskt beläget på en höjd med sjöutsikt över Dalbyviken, Hammarskog samt intilliggande ängar. Huset är mycket välisolerat och du kan därför hålla dina driftskostnaderna väldigt låga. Bostadens 184 kvm fördelar sig på två våningsplan där entréplanet ger en hall/groventré vid tvättstuga med dusch, ett stort kök med gott om förvarings- och arbetsytor där plats finns för ett rejält matbord varifrån du ser den rogivande Dalbyviken. Vidare finner du ett stort sovrum, gäst-wc samt ett mycket rymligt vardagsrum som med lätthet kan delas av för att skapa ytterligare ett sovrum. Det övre planet har ett stort allrum med anslutande klädkammare, badrum med badkar och takfönster samt tre väl tilltagna sovrum där det största har en stor klädkammare samt en fransk balkong med en vidsträckt utsikt över de grönskande omgivningarna.

Husets läge på den lummiga tomten gör att du bor insynsskyddat och ostört från grannar och trafik. Här finns det mesta du kan behöva med t.ex en altan belägen i soligt söderläge, en stor pergola där du kan ha större middagsbjudningar, dubbelcarport med plats för två bilar samt en sidobyggnad som tidigare använts som gästrum men som senare år fungerat som förråd.

Här bor du med kort promenadavstånd till både Mälaren och Hammarskogs friluftsområde med vackra promenadstråk och badplats så detta är verkligen ett hem för den som uppskattar naturen! För barnfamiljen finns en förskola endast ca 300 meter bort!Varmt välkommen på visning för att uppleva denna pärla på plats!

Villa

6 rum

Boarea 184 m2

Biarea 0 m2

Tomt 2048 m2

Garage finns

Byggår 1992

Driftkostnad 28 698 kr/år

Planlösning
Groventré/hall med hatthylla och plats för skoställ. Laminatgolv och målade väggar. I anslutning ligger tvättstugan med våtrumsmatta- och tapet. Tvättmaskin, torktumlare, tvättho, duschkabin och ljusinsläpp från fönster.

Huvudentrén ger förvaring i dubbelgarderob och på hatthylla. Laminatgolv och vitmålad väv.

Mycket rymligt vinkelkök där du får generöst med förvaringsutrymmen i bänk- och väggskåp. Arbetsyta på ljus bänkskiva med dubbelho och kakel ovanför. Den maskinella utrustningen består av inbyggd mikro och ugn i högskåp. Fullhöjds kyl. och frys, diskmaskin samt glaskeramikhäll. Här finns plats för stor matgrupp vid fönsterparti med utsikt mot Dalbyviken. Från köket når du även altanen som är belägen i rakt och ostört söderläge.

Sovrum med förvaring i dubbelgarderob och där plats finns för dubbelsäng med sidobord samt ytterligare förvaringsmöbel. Plastmatta på golvet och ljus tapet samt fönster.

Stort vardagsrum som med lätthet kan delas av för att skapa ett ytterligare ett sovrum. Fönster i två väderstreck ger ett härligt ljus och plats finns för både stor soffgrupp och matplats. Vacker kamin som ansluter till värmesystemet vid eldning vilket håller värmekostnaderna nere. Parkettgolv och ljusa tapeter.

Övre plan:

Luftigt allrum med stora fönsterpartier där du mellan träden kan se både Dalbyviken och delar av Hammarskogs friluftsområde. Här ryms soffor och förvaringsmöbler och i anslutning finns en klädkammare med gott om plats. Matta på golvet och ljust målade väggar.

Sovrum med plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Ljus matta och väggar målade i grå ton. Ljusinsläpp från fönster.

Sovrum med plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Ljus matta och väggar målade i grå ton. Ljusinsläpp från fönster.

Badrummet är rymligt och har ett behagligt ljusinsläpp från takfönster. Här finns badkar, vägghängd wc, spegel, tvättställ med förvaring under samt väggskåp.

Stort sovrum som har plats för dubbelsäng med sidobord och förvaringsmöbler. Här finns även en rymlig klädkammare och en fransk balkong med underbar utsikt över de grönskande omgivningarna.

Byggnad
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggnadsår: 1992
Fasad: Trä
Stomme: Trä
Fönster: 3-glasfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Krypgrund
Uppvärmning: El - luftburen värme/Kamin
Övrigt:
Husets värmesystem är luftburen el med återluft ovanför kaminen i vardagsrummet vilket innebär att termostaten kopplar ifrån elen så snart man tänder i kaminen. Huset har också centraldammsugare.

Vatten/Avlopp:
Enskilt vatten (borrad brunn), Enskilt avlopp (trekammarbrunn).

TV- och internetanslutning
Fiber finns indraget till huset.

Tomten
Högt belägen tomt som ligger inbäddad i grönska. På den vackra naturtomten finns gräsytor, rosenbuskar, äppelträd och bergknallar.

Uteplats
Trätrall i rakt söderläge som nås från köket. Här kan du ostört njuta av solen samtidigt som du blickar ut över kringliggande åkrar och natur. På tomten finns även en stor pergola.

Parkering
Nedanför huset finns en carport med plats för två bilar. På uppfarten finns plats för ytterligare bilar.

Övriga utrymmen
På tomten finns ett utrymme som tidigare har använts som gästrum men som idag endast nyttjas till förvaring.

Ekonomi
Pris: 4 250 000 kr, eller bud.

Driftskostnader (2 personer):
El: 19 585 kr
Sotning: 500 kr
Renhållning: 974 kr
Försäkring: 7 639 kr
Totalt: 28 698 kr

I posten hushållsel ingår även uppvärmning.

Taxering:
Taxeringsår: 2018
Byggnadsvärde: 2 381 000 kr
Markvärde: 783 000 kr
Summa taxeringsvärde: 3 164 000 kr

Läs mer
  • Visning
  • torsdag
    28 maj

  • söndag
    31 maj
    14:00-15:00

Ansvarig mäklare
Staffan Fritzell

Staffan Fritzell
Fastighetsmäklare, Delägare

Mobil: 0706-838600
E-post: staffan@roimakleri.se

Intresseanmälan