Villa // Gamla Börjevägen 70

Villa // Gamla Börjevägen 70 // Uppsala

243+50 kvm villa // 213 kvm Garage och kontor // Ca 5 minuter till Uppsala city // Gott om möjligheter för såväl privatpersoner som företag

En fastighet med många möjligheter, såväl för privatperson som företagare.

Bostaden har ett lugnt läge med en härlig utsikt mot såväl Uppsala stad som över de vidsträckta slätterna. En stor tomt på drygt 3670 kvm med ett fantastiskt solläge hela dagen. Till Uppsala city är det ca 5 km och man tar sig enkelt till matbutiker, restauranger, gym mm via bil eller cykel.

En huvudbyggnad i souterräng med stora sällskap ytor på nedre plan. Här finns ett fullt utrustat kök med bla ett eget kylrum, stora arbetsytor och en väl tilltagen matplats. Ett stort allrum med gott om plats för ett ordentligt matbord och soffgrupp vid den fungerande öppna spisen. Utöver det rymmer planet en gäst WC och ingång till garaget som också är varmbonat. Hela nedre plan har vatten buren golvvärme (ej garaget, som har radiatorer). På över plan finns ett master bedroom som har en walk in closet, utgång till balkongen samt ett eget badrum med jacuzzi, dusch och handfat med kommod. På samma våning finns ytterligare 4 st bra sovrum, ett modernt badrum med dusch och en stor tvättstuga med gott om förvaring, fina arbetsytor och altandörr till gården på baksidan av huset.

Hela bostaden har stora fönsterpartier med ett härligt ljusinsläpp och tack vare placeringen på tomten så finns det gott om soltimmar från tidig morgon till sen kväll. Tomten är välskött och har flertalet vackra träd, planteringar samt ett växthus med vatten framdraget samt en hundgård.

Den tidigare verkstadsbyggnaden på ca 213 kvm har vattenburen golvvärme, oljeavskiljare och förstärkt golv för tyngre fordon samt en extra stor fjärrstyrd port. Idag har byggnaden delats av och rymmer den ena delen rymmer garage/verkstad och ett kontor och den andra delen är idag en bostad med ett stort allrum/kök med öppen planlösning, 4 bra sovrum, en separat WC och ett badrum med 2 duschar, wc, handfat samt tvättmaskin och torktumlare. Från köksdelen och det ena sovrummet finns altandörrar till gräsmattan. För den som önskar går det enkelt att öppna upp mellan dessa två delar om det tex skulle vara intressant att ha en större företagsdel eller liknande. OBS, bygglov för förändrad användning av tidigare verkstaden till bostad håller på att ansökas om nu.

På gården finns en carport för två bilar samt ett oisolerat Lider på ca 121 kvm med loft samt ytterligare ett förråd i anslutning till detta.

För mer information eller för att boka visning, kontakta ansvarig mäklare.

Villa

6 rum

Boarea 243 m2

Biarea 50 m2

Tomt 3671 m2

Garage finns

Byggår 1980

Driftkostnad 55 947 kr/år

Byggnad
Byggnadstyp: 2 plan i souterräng
Byggnadsår: 1980
Fasad: Trä/puts
Stomme: Trä/sten
Fönster: 3-glas samt 2-glas kopplade
Bjälklag: Trä/sten
Tak: Betongpannor
Uppvärmning: Jordvärme
Övrigt:
Bostaden har centraldammsugare

Vatten/Avlopp:
Enskilt vatten och enskilt avlopp, trekammarbrunn med ny infiltration 2009.

TV- och internetanslutning
Fiber finns draget till båda byggnaderna och det är via Börje Net och kostar ca 450 kr per månad för två anslutningar.

Parkering
Carport för 2 bilar, stort garage med eldriven port för bilar samt tyngre fordon (förstärkt golv och oljeavskiljare finns) och i övrigt gott om plats för parkeringar.

Övriga utrymmen
Tidigare verkstad på 213 kvm med vattenburen golvvärme. Idag nyttjas det som garage/verkstad samt en bostad för uthyrning som består av 4 sovrum, allrum/kök och badrum/tvättstuga samt 2 toaletter. Det finns också ett Lider på ca 121 kvm med loft.

Ekonomi
Pris: 8 200 000 kr, eller bud.

Driftskostnader (6 personer):
El: 38 334 kr
Vatten och avlopp: 3 359 kr
Sotning: 584 kr
Försäkring: 13 120 kr
Övrigt: 550 kr
Totalt: 55 947 kr

Driftskostnaderna inkluderar både villan och bostaden som hyrs ut till en familj, totalt 6 personer samt uppvärmning av garaget/verkstad. Utöver driftskostnaderna tillkommer en fastighetsavgift som 2021 är på 8 524 kr för helåret.

Taxering:
Taxeringsår: 2018
Byggnadsvärde: 2 201 000 kr
Markvärde: 1 491 000 kr
Summa taxeringsvärde: 3 692 000 kr

Det finns 3 pantbrev om totalt 3 500 000 kr

Läs mer
  • Visning
  • Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare
Daniel Söderström

Daniel Söderström
Fastighetsmäklare, Delägare, Privat och kommersiellt

Mobil: 070-5172800
E-post: [email protected]

Intresseanmälan