Villa // Höjdvägen 25

Villa // Höjdvägen 25 // Sunnersta

Mycket charmig fastighet, såväl hus och tomt // Lugnt och skyddat läge // Varsamt renoverat i originalstil // 3-5 sovrum // Garage // Bergvärme

Höjdvägen 25 är en fastighet med mycket charm som renoverats varsamt och noggrant i samma stil som ursprungsbostaden. Fastigheten nås via smidesgrindar som är i original från 1945 och från gatan går en grusgång fram till huset och vid sidan av den finns flertalet äppelträd och gott om planteringar som blommar från våren till hösten i olika färger. Gården är lummig och har en mindre nivåskillnad upp till uteplatsen som är stenlagd. Fastigheten har ett lugnt och soligt läge med väldigt lite insyn tack vare staket, höga häckar och träd runt hela tomten. Gatan i sig är också lugn då det ej är någon genomfartsgata.

Huset har byggts ut vid två tillfällen efter 1945 då den fösta stugan byggdes och är idag ca 150 kvm och har mycket av den äldre charmen bevarad. Här finns trägolv, spröjsade fönster, en stor välkomnande hall med dubbeldörrar ut till den blomstrande tomten, ett allrum med upp till 5 meter i tak, 2 altaner, gott om sällkapsytor, loft, takfönster, eldstad mm. Fastigheten är genomgående i mycket gott skick och har en hög standard.

På entréplan finns en stor välkomnande hall med fina glaspartier, ett matrum och allrum som är väl tilltaget och här är det delvis öppet till nock, ca 5 meter på högsta punkt. Ett helt nytt badrum med exklusiva och tidlösa färg- och materialval, här finns förberett för tvättmaskin. Utöver det finns 2 bra sovrum varav det ena har ett eget badrum med WC och dusch och det andra har en fungerande eldstad. Till sist finns ett fullt utrustat kök med en bra matplats, ordentliga arbetsytor och ett klassiskt skafferi. På övre plan finns ett väl tilltaget allrum med stora fönsterpartier med ett fantastiskt ljusinsläpp, ett sovrum samt ett loft som har fungerat både som sovrum och arbetsrum. Tvättstuga och matkällare finns i källaren med entré från baksidan av huset.

Här finns också ett garage på ca 56 kvm med ett separat sovrum med egen ingång. Det finns också gott om förvaring i förrådsbyggnaden.

Sunnersta är ett barnvänligt område med gott om fritidsaktiviteter och bra skolor och flera förskolor. Naturen inpå knuten och med promenadavstånd till bad-och båtplats på sommaren och slalombacke på vintern. Här finns fina cykel- och motionsspår i skogen, elljusspår vid Sunnerstagropen, och vid Fyrisån och Mälaren finns roddklubb, segelklubb, bra fiske och ett rikt båtliv. I närområdet finns också restauranger, frisörer, matbutik och till Uppsala centrum är det bra kommunikationer med buss, bil och fina cykelvägar.

Tack vare den låga energiförbrukningen så erbjuder vissa banker ränterabatt, den räknas av efter ev andra rabatter.

För att boka visning eller för mer information, kontakta ansvarig mäklare.

Sovrum i garagedelen
Sovrum i garagedelen
Sovrum i garagedelen
Sovrum i garagedelen
Sovrum i garagedelen
Sovrum i garagedelen
Tvättstuga i källardelen
Tvättstuga i källardelen

Villa

6 rum

Boarea 150 m2

Biarea 21 m2

Tomt 854 m2

Garage finns

Byggår 1945

Driftkostnad 38 680 kr/år

Byggnad
Byggnadsår: 1945
1997 byggdes huset ut med ca 100 kvm.
Fasad: Trä
Stomme: Trä
Fönster: 2-glas kopplade, 2+1-gals och några 3-gals isoler
Bjälklag: Trä
Grundmur: Betong
Tak: Taktegel
Grundläggning: Krypgrund
Uppvärmning: Bergvärme

Renoveringar:
1997- Omfattande renoveringar, tex dränering, vatten och avlopp samt installation av bergvärme. Samtidigt byggdes huset ut med ca 100 kvm.
1998 - Takfönster loftet.
2001 - Garaget byggdes.
2009 - Redskapsbod och förråd byggdes.
2012- Utbyggnad av hallen med takkupa på övervåning. Nytt kalkstensgolv i kök och entré. Takfönster sovrum uppe.
2014 - Nya bänkskivor, kakel och vitvaror i köket.
2020 - Stora badrummet renoverades helt.

Vatten/Avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

TV- och internetanslutning
Fiber är indraget.

Tomten
En mycket välplanerad och välskött tomt med gott om växter i form av fruktträd och div planteringar som noggrant valts ut för att blommar från våren till sen sommar. Här finns två altaner med utgång från allrum/matrum och utöver det finns en stenlagt uteplats på tomten med ett gjutet bord, perfekt för matlagning. Tomten är väl skyddad för insyn och har ett lugnt läge i området med sol hela dagen.

Uteplats
Bostaden har två altaner med utgång från allrum/matrum, här kan du njuta av solen från tidig morgon till sen kväll. På tomten finns ytterligare en uteplats som är stenlagd.

Parkering
Ett ordentligt garage (ca56 kvm) med el-port och gjuten platta med vattenburen golvvärme. Här finns också ett extra sovrum med egen ingång mot gården.

Övriga utrymmen
På tomten står två ordentliga förråd och efter ena gaveln finns ytterligare fårvaring.

Ekonomi
Pris: 7 490 000 kr, eller bud.

Driftskostnader (3 personer):
Uppvärmning: 15 000 kr
El: 7 500 kr
Vatten och avlopp: 6 000 kr
Sotning: 580 kr
Renhållning: 1 800 kr
Försäkring: 7 800 kr
Totalt: 38 680 kr

Utöver driftskostnaderna tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 524 kr.

Taxering:
Taxeringsår: 2018
Byggnadsvärde: 2 177 000 kr
Markvärde: 1 460 000 kr
Summa taxeringsvärde: 3 637 000 kr

Det finns 7 pantbrev om totalt 2 375 000 kr

Läs mer
  • Visning
  • söndag
    20 juni

Ansvarig mäklare
Daniel Söderström

Daniel Söderström
Fastighetsmäklare, Delägare, Privat och kommersiellt

Mobil: 070-5172800
E-post: [email protected]

Intresseanmälan