4:a // Kungsgatan 37A

4:a // Kungsgatan 37A // 7 500 000 kr 4:a // Kungsgatan 37A // 7 500 000 kr
  • 7 500 000 Accepterat pris

4:a // Kungsgatan 37A // Centrum

Mitt i centrum // Unik & mycket exklusiv våning // 1800-tal // 3,2m takhöjd // Totalrenoverad // Kakelugnar & öppen spis // Pendlingsläge

Nu ges tillfälle att förvärva en unik och helt enastående våning i ett av Uppsalas absolut vackraste 1800-talshus placerat mitt i Uppsalas centrumkärna!

Denna rymliga bostad har genomgått en varsam, väl genomtänkt och påkostad totalrenovering under 2020 med ett mycket tilltalande slutresultat.
Här har nuvarande ägare, med utsökt pricksäkerhet, lyckats återskapa, samt lyfta fram de många vackra originaldetaljerna och samtidigt få det att matcha perfekt med mer nutida, modern stil.

Här märks det att ingenting har lämnats åt slumpen och ni får verkligen anstränga er för att inte missa saker på detaljnivå när ni rör er runt lägenheten. Bland annat har en hel del originalstuckatur och snickerier återskapats, ett helt fantastiskt kök från Vida by Ekebybruk, har tagit form precis som det magnifika badrummet med sin genuina lyxhotellskänsla. Alla originalgolv har slipats samt behandlats och i kök och matrum har ett iögonfallande vackert stavgolv i ek lagts in. De djupa fönsterbänkarna har försetts med skivor av kalksten och nästan alla radiatorer döljs av platsbyggda skydd. Zonindelat ljudsystemet från Sonos med högtalare placerade i badrum, matrum, kök och vardagsrum. Mer om lägenhetens alla detaljer finner ni i rumsbeskrivningen.

Bostaden ligger i lugnt läge på våning 3 av 4 och ger fyra rum, varav tre i fil, välutrustat kök i öppen planlösning med matrummet, badrum med dusch samt en stor välkomnade hall. Bostaden har otroligt generöst med klädförvaringslösningar i båda sovrummen, utrymmet utanför badrummet samt i hallen. Två kakelugnar och en öppen spis. De höga fönsterpartierna skänker ett fantastiskt ljusflöde till hela bostaden. Till bostaden hör ett stort källarförråd.

Att byggnaden är från 1884 ger sig tydligt till känna. Den generösa takhöjden på ca 3,2 meter, fantastiska trägolv, höga fönster, djupa fönsterbänkar i sten, mäktiga eldstäder , vackra snickerier är bara några få exempel på den höga grad av trivselkänsla som infinner sig när man vandrar runt i denna våning.

Välordnad förening med låg belåning och många stora renoveringar avklarade. Den mysiga innergården erbjuder grillmöjligheter, sittgrupper samt 8 parkeringsplatser. I föreningen finns också en tvättstuga med torkrum, cykelförråd, samlingslokal samt ett hobbyrum. Bredband 250Mbit/s samt grundutbud tv ingår i månadsavgiften.

Här i Uppsalas centrumkärna bor ni med närhet till allt som staden har att erbjuda i form av restauranger, butiker, service samt de avkopplande promenadstråken längs med Fyrisån och Stadsparken. I gränden bakom föreningens hus håller Uppsalas nya biopalats på att ta form. Utsökt pendlarläge med resecentrum på endast ett par minuters promenadavstånd.

Bostadsrätt

Hiss finns ej

4 rum

Balkong/uteplats finns ej

Boarea 128 m2

Byggår 1884

6 503 kr/mån

3 av 4

Planlösning
Lägenheten har genomgående ca 3,2m takhöjd, höga socklar, vackra dörrar och snickerier, stuckaturer vid tak, breda höga fönster med djupa fönsterbänkar i kalksten, platsbyggda elementskydd ,slipade och behandlade trägolv samt nylagt stavgolv i valnötsoljad ek som propert ramas in av mahognyflis. De måttanpassade gardinerna med tillhörande skenor som pryder alla fönster ingår i försäljningen. Belysning kan bekvämt styras via app.

Stor välkomnande HALL med vackert trägolv och målade väggar. Dubbla entrédörrar ut mot trapphus. Ena väggen täcks av en mäktig spegel som medföljer i försäljningen. Här finns en inbyggd garderob med bra klädförvaringsinredning och integrerad belysning samt en klädkammare inredd med hyllor. Platsbyggda hyllplan, vid sidan av garderoben, där tre hyllor försetts med infälld belysning. Nisch i vägg där det tidigare funnits en eldstad har nu inretts med hyllplan.

Stort SOVRUM med dubbeldörrar mot både hall och vardagsrum. Vackert trägolv och målade väggar. Här finns en majestätisk kakelugn med stor spegel. Den stora måttanpassade garderoben (Ekebybruk) som löper längs med ena väggen innehåller många genomtänkta och praktiska förvaringslösningar. Två stora fönster som ger ett fantastiskt ljusinsläpp.

Stort VARDAGSRUM vackert trägolv och målade väggar. De två stora fönstrena ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Här finns ingångar med dubbeldörrar mot hall och båda sovrummen samt en öppning mot köket. Den ståtliga öppna spisen är försedd med marmorskiva och en stor spegel. På väggen mellan hall och kök sitter en stor spegel som följer med i försäljningen så gör också den exklusiva vägghängda hyllan. Även soundbaren från Sonos medföljer lägenheten. Här finns gott om plats för soffgrupp tv-lösning och även matsalsmöblemang för den som önskar.

Stort SOVRUM med vackert trägolv och målade väggar. Här finns en elegant garderobslösning uppbyggd med integrerad arbetsplats och belysning, bänkytor med kalkstensskivor, smarta förvaringslösningar samt en stor spegel. Den ursprungliga passagen till badrum och matrum har satts igen och bakom den spegelförsedda dörren döljer sig nu praktisk hyllförvaring. Dubbeldörrar mot vardagsrum och ett stort fönsterparti som ger härligt ljusinsläpp.

Det exklusiva och platsbyggda KÖKET är av märket Vida By Ekeby Bruk och samtliga vitvaror är Miele. Här finns gott om förvaring med väl genomtänkt och elegant inredning i alla skåp och lådor. Vid ingången från vardagsrummet finns ett fint vitrinskåp med integrerad belysning som sträcker sig från golv till tak. De generösa arbetsytorna i köket är klädda med bänkskiva av stryktålig granitkeramik (Dekton Taga) som står emot i princip allt i forma av repor, vätskor och värme. Det rymliga vinstället ovan kyl/frys har integrerad belysning. Planlimmad diskho (Blancho) med duschblandare (Axor). Infällda spotlights i taket samt två riktbara spotlights över köksö. På väggarna ovan bänkytorna finns också två armaturer installerade. Längs med golvet vid underskåpen finns dold belysning installerad. Högtalaren (Dali) med dolt kablage har en egen zon i Sonos-systemet. De exklusiva vitvarorna, från Miele, består av en kyl/frys med Blackboard edition-dörr, integrerad diskmaskin som är självdoserande, inbyggd varmluftsugn, inbyggd ång-/mikrougn, inbyggd vinkyl med två zoner samt en extra bred induktionshäll med integrerad fläkt och dubbla kolfilter. Samtliga vitvaror kan bekvämt styras via app. Köket har målade väggar och vackert stavgolv. Stort fönster som ger härligt ljusinsläpp. Öppen planlösning med matrummet.

Stort MATRUM med vackert stavgolv och målade väggar. Här finns en ståtlig kakelugn. Ena väggen täcks till stor del upp av ett elegant vitrinskåp som skänker gott om förvaringsutrymme. Stort fönsterparti som ger rikligt med ljusinsläpp. Öppen planlösning med köket. Här finns högtalare (Dali) med egen zon tillhörande Sonos-systemet.

PASSAGEN utanför badrummet är inrett med flertalet Vedum-garderober som inretts med bra förvaringslösningar. Här är också det vackra stavgolvet inlagt. Dörr mot sovrum är i dagsläget igensatt med dessa garderober.

Det fantastiska BADRUMMET från Ekebybruk har inretts med väl genomtänkta nischer för avställning, separat duschdel med takdusch samt tillhörande handdusch (Axor) och dolda vattenanslutningar som kommer ut direkt genom vägg. Diskret golvbrunn som smälter in i omgivningen. Kakel och klinkers från Lhådös. Golvvärme. Här finns en vägghängd wc (Villeroy & Boch), stor kommod med integrerad belysning i lådor (Dansani) samt en blandare (Axor) som kommer ut direkt från väggen. På väggarna finns inbyggda spegelskåp (Keuco). I taket finns infällda spotlights samt högtalare (B&W)med egen zon i Sonossystemet. Stor handdukstork. Helkaklade väggar och klinkergolv med värme.

Byggnad
Byggnadsår: 1884

Renoveringar:
2021 Partiell stamrenovering A-uppgång
2021 Trädbeskärning
2020 Trapphusmålning
2020 Trapphusmålning B uppgång
2020 Målning entredörrar A,B,C, källare
2020 Partiella stamrenoveringar A uppgång
2019 Partiellt stambyte A-uppgång
2019 Trapphusmålning A-uppgång
2018-2019 Fasadlagning A,B-uppgång
2018 OVK bes samt radonmätning
2018 Energideklaration Enl boverket
2018 Stambyte delvis B uppgång
2017 Trappräcken Källarna
2017 Renoverng av trapphus Gårdshuset
2016 Tilläggsisolering av vind, hus A
2016 Golvslipning och målning av
källargolven
2007 Ny grind med kraftigare grindautomatik
2007 Fönstertätning av samtliga fönster
2006 Ny gårdsbelysning
2006 Värmekabel, tak och stupränna. Förhindra isbildning vid A- och Buppgång
2004 Pålning av yttre stentrappor
2004 Omläggning av gårdsplanen
2003 3G-mast. Antenn på tornet uthyrs till 3GIS
2003 Omläggning av stentrappor A- och B uppgång utomhus
Bredband 2001 - 2007 Comhem (2001) och Bredbandsbolaget (2007)

Kommande: Förmodligen takrenovering 2024

TV- och internetanslutning
Grundutbud TV via Tele 2 och Bredband 250Mbit/s via Telenor ingår i månadsavgiften.

Bilplats
På föreningen innergård finns 8 p-platser med elplint. 350kr/mån. För närvarande 3 personer i kö (2022-09-14). Ytterligare parkeringsmöjligheter finns i omkringliggand p-hus.

Övriga utrymmen
I föreningen finns en tvättstuga med torkrum, cykelförråd samt en samlingslokal.

Ekonomi
Pris: 7 500 000 kr, eller bud. Avgift 6 503 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, gundutbud tv och 250Mbit/s bredband.

Andel i föreningen: 6.0692
Andel av årsavgiften: 6.06914

Driftskostnader (3 personer):
El: 699 kr
Försäkring: 278 kr
Totalt: 977 kr

Bostadsrättsförening
Svanen
Organisationsnummer: 716401-2739

Läs mer
  • Visning
  • Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare
Mattias Hellström

Mattias Hellström
Fastighetsmäklare, Delägare

Mobil: 0709-70 70 76
E-post: [email protected]

Intresseanmälan