3:a // Luthagsesplanaden 1B

3:a // Luthagsesplanaden 1B // 3 495 000 kr 3:a // Luthagsesplanaden 1B // 3 495 000 kr
  • 3 495 000 eller budgivning

3:a // Luthagsesplanaden 1B // Främre Luthagen/Centrum

Centralt läge intill Fyrisån // Rymlig // Öppen spis // Hiss // Balkong med utsikt mot ån // Genomgående planlösning // Välskött Brf

Varmt välkommen till denna fina och välplanerade trea med balkong och öppen spis i Främre Luthagens omtyckta kvarter, alldeles intill Fyrisån!

Lägenhetens genomgående planlösning ger ett välutrustat kök med gott om förvaringsutrymmen och generösa arbetsytor, två stora sovrum där det ena idag används som matsal och det andra har generös förvaring i skjutdörrsgarderob, väl tilltaget vardagsrum med ett rikligt ljusinsläpp och vacker öppen spis. Från vardagsrummet nås också balkongen som är belägen i soligt söderläge med trivsam utsikt mot Fyrisån och den fina innergården. Helkaklat badrum med tvättmaskin, duschhörna och belysning från infällda spotlights.

Brf Göta är en välmående förening med många stora renoveringar bakom sig. Här finns två tvättstugor, bastu, cykelförråd samt en härlig grönskande innergård med flera sittgrupper och grillmöjligheter.

Här i främre Luthagen får ni verkligen nära till allt. De avkopplande promenadstråken längs med Fyrisån, Luthagens livs, apotek, tandläkare, frisör, kaféer och rikligt med restauranger. Utöver det finns centrumkärnans gågata med sitt rika utbud bara några minuters promenadväg bort från bostaden. Utsökt pendlingsläge då Resecentrum nås via cykel på ca 8 minuter eller via buss som stannar precis utanför bostadsbyggnaden. Via Svartbäcksgatan tar ni er snabbt ut till Bärbyleden och vidare till E4:an.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för bokning av förhandsvisning vid intresse!

Bostadsrätt

Hiss finns

3 rum

Balkong finns

Boarea 78 m2

Byggår 1943

4 166 kr/mån

3,5 trappor

Planlösning
Bostaden har genomgående parkettgolv och ljusa väggar.

Rymlig hall med mycket goda förvaringsutrymmen i stora inbyggda garderober.

Fint kök med gott om förvaring i bänk- och väggskåp med vita luckor. Arbetsyta på mörk bänkskiva med vitt kakel ovanför. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, ugn i högskåp, induktionshäll med boosterfunktion, fläkt samt kyl/frys. Plats för matbord vid fönster som ger ljusinsläpp.

Stort sovrum med plats för dubbelsäng med sidobord. Garderob med skjutdörrar ger bra förvaringsmöjligheter. Ljusinsläpp från fönster.

Vardagsrummet är mycket stort och luftigt och har en inre del som idag används som arbetsplats med också kan användas som matplats. Plats finns för stor sittgrupp som med fördel placeras intill den vackra öppna spisen som lyser upp och värmer under årets mörkare månader. Gott om plats för förvaringsmöbler. Generöst ljusinsläpp från stort fönsterparti samt utgång till balkong i söder med trall och utsikt mot Fyrisån och föreningens grönskande innergård.

Stort rum som idag används som matsal men som passar lika bra som sovrum och plats finns för dubbelsäng med sidobord samt förvaringsmöbler. Ljusinsläpp från fönster mot innergården.

Helkaklat och stamrenoverat (-91) badrum med ljusa materialval. Duschhörna med vikbara glasväggar. Förvaring i kommod och extra väggskåp. Handfat, spegel, tvättmaskin och handdukstork. Belysning från spotlights i taket.

Byggnad
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1943
Uppvärmning: Fjärrvärme
Övrigt:
Föreningen består av 68 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.
Renoveringar:
2019 Takrenovering
2018 Renovering av Bastu
2015 Underhåll av värmesystem
2013 Ombyggnad och reparationer av hissar i 1A och 3B
2012 Omputsning av fasad
2012 Borttagning ovan tak av skorsten som använts vid kol- och oljeeldning
2012-13 Installation av EnReduce energieffektiviseringsåtgärd
2012 Lagning av tak vid "dilfog" p.g.a. vattenläckage
2011 Rensning utvändiga brunnar
2009 Byte och målning fönster
2009 Spolning ledningar
2009 Målning källargolv
2009 Filmning avloppsledning, bottenplatta
2006 Byte av tvättmaskiner
2003 Renovering av trapphus
1990 Nyinstallation hiss 1A och 3B
1990-91 Elstambyte
1990-91 Omläggning av tak
1990-91 Rörstambyte
1989-90 Grundförbättring, infiltrationsanläggning
1989-90 Nya balkonger

TV- och internetanslutning
Bredband (50-100Mbit/s), IP-telefoni samt grundutbudet för TV ingår i månadsavgiften. Com Hem.

Balkong/uteplats
Stor balkong i soligt söderläge mot den lugna innergården

Bilplats
Föreningen har inga egna parkeringar men det finns gott om parkeringsplatser intill bostaden samt i närområdet där boendeparkering via Uppsala kommun tillämpas. Besök kommunens hemsida för mer info: www.uppsala.se/boendeparkering

Övriga utrymmen
Till bostaden hör två förråd, det ena beläget i källaren och det andra är ett rymligt vindsförråd. Föreningen har en trevligt grönskande innergård med gemensamma grillar och utemöbler. I föreningen finns också två tvättstugor, renoverad bastu med dusch samt gott om cykelförråd.

Ekonomi
Pris: 3 495 000 kr, eller bud. Avgift 4 166 kr/mån. I avgiften ingår bredband, TV, Ip-Telefoni (uppkoppling), värme, vatten samt bostadsrättstillägg.

Överlåtelseavgift: 1190 kr
Pantsättningsavgift: 476 kr
Andel i föreningen: 1.78018
Andel av årsavgiften: 1.79115

Driftskostnader (2 personer):
El: 250 kr
Försäkring: 125 kr
Totalt: 375 kr

Bostadsrättsförening
Göta
Organisationsnummer: 717600-0714

Övrigt
Bostadsrättsföreningen Göta bildades 1943 och består av ett flerbostadshus i sex våningar innehållande 68 lägenheter. Trevligt grönskande innergård med två gemensamma grillar och utemöbler.
I föreningen finns en stor tvättstuga med fyra maskiner, en torktumlare och ett torkrum samt en mindre tvättstuga med en maskin, torktumlare och torkskåp. Det finns en nyligen renoverad bastu bredvid den lilla tvättstugan mellan ingång 1A och 1B i källaren. Det finns även cykelförråd att tillgå.
Ett gruppavtal har slutits med ComHem vilket gör att bredband (50-100Mbit/s), IP-telefoni samt grundutbudet för TV numera ingår i månadsavgiften.
Föreningen har inga egna parkeringar men i närområdet finns möjlighet till boendeparkering via Uppsala kommun. Besök gärna kommunens hemsida för mer info: www.uppsala.se/boendeparkering

Läs mer
  • Visning
  • Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare
Staffan Fritzell

Staffan Fritzell
Fastighetsmäklare, Delägare

Mobil: 0706-83 86 00
E-post: [email protected]

Intresseanmälan