2:a // Torkelsgatan 2B

2:a // Torkelsgatan 2B // Fålhagen

Fint skick // Genomgående planlösning // Pendlarläge // Underbar balkong i sydväst // Halvtrappa // Välskött förening // Flexibel inflyttning

I hjärtat av Fålhagen finner du denna ljusa och välplanerade genomgångstvåa med en underbar balkong i bästa syd-västläge! Bostadens 54,5 kvm fördelar sig på hall med förvaring, stilrent renoverat badrum med golvvärme och tvättmaskin, luftigt kök med matplats, rymligt sovrum med förvaring i garderober och plats för dubbelsäng samt ett rejält vardagsrum där du kliver ut på den härliga balkongen med sol i stort sett hela dagen! Här bor du i välskött förening med många utförda renoveringar bakom sig. Läget är optimalt med endast någon minuts promenad till alla Resecentrums kommunikationer, stadskärnans utbud av butiker och restauranger samt serviceutbudet vid affärshuset Kvarnen.

Varmt välkommen att boka in dig på visning för att uppleva denna bostad på plats!

Bostadsrätt

Hiss finns ej

2 rum

Balkong finns

Boarea 54.5 m2

Byggår 1941-1943

3 154 kr/mån

Våning 0,5 av 3

Planlösning
Ljus och välkomnande hall med väggfast hatthylla och förvaring i inbyggd garderob. Målade väggar och slitstarkt klickgolv vid entrédelen samt parkettgolv längre in.

Stilrent kök som är välplanerat och luftigt. Förvaring ges i bänk- och väggskåp med ljusa luckor som delvis är i vitrin. Gott om arbetsytor på mörk bänkskiva med ljust kakel ovanför. Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin, ugn, induktionshäll, fläkt, mikro i väggskåp samt kyl/frys. Extra förvaring i bänkskåp fungerar som matplats. Mönstrad tapet och vitlaserad ekparkett.

Rymligt sovrum med förvaringsutrymmen i inbyggda garderober. Här får du med lätthet plats med dubbelsäng med tillhörande sidobord samt ytterligare förvaringsmöbel. Ljusa väggar och parkettgolv samt ljusinsläpp från fönster.

Helkaklat badrum med moderna och stilrena färgval och golvvärme. Duschhörna med vikbara dörrar i glas och lyxig tak- och handdusch. Förvaring i spegelskåp och i kommod under tvättställ. Tvättmaskin med arbetsyta ovanför, handdukstork samt wc.

Vardagsrum med ett underbart ljusinsläpp! Plats för soffa och soffbord, tv-bänk och matplats. Ljusa väggar och parkettgolv. Från vardagsrummet kliver du ut till den härliga balkongen i sydvästläge mot föreningens gröna innergård. Här du kan njuta av solen större delen av dagen!

Byggnad
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1941-1943
Fönster: 3-glasfönster
Uppvärmning: Fjärrvärme
Övrigt:
Föreningen består av 142 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB Uppsala, läs mer på https://blimedlem.hsb.se/.
Renoveringar:
2021: Installation av 12st laddplatser för elbilar.
2019-2020: Åtgärdat taksäkerhet.
2011: Fönsterbyte
2007: Säkerhetsdörrar
1988-1992: Grundförstärkningsarbeten, renoverat fasader, bytt balkonger, byggt om undercentralen och samtliga badrum samt bytt alla vatten-, el- och avloppsledningar.

TV- och internetanslutning
Föreningen har gemensamt upphandlad TV och bredband via Telenor där en obligatorisk avgift om 125kr/mån tillkommer på månadsavgiften.

Balkong/uteplats
Underbar balkong i bästa syd-väst läge! Här kan du njuta av solen under större delen av dagen!

Bilplats
Föreningen har 50 parkeringsplatser totalt; varav 38 utomhusplatser med eluttag, 12 utomhusplatser med laddstation för elbilar. Hyran för en parkeringsplats med eluttag för motorvärmare är400kr/mån. Laddplatser kostar 500kr/mån + debitering per förbrukad kWh. Till parkeringsplatserna är det två separata köer, en för platser med motorvärmare, en annan för platser med laddstation.

Övriga utrymmen
Till bostaden hör 2 källarförråd. I föreningen finns också en fin bastu, gym, gästrum, pingisrum, hobbyrum, tvättstugor, cykelrum samt trevlig utomhusmiljöer. Möjlighet till egen odlingslåda på innergården finns.

Ekonomi
Pris: 2 350 000 kr, eller bud. Avgift 3 154 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, och två källarförråd. En obligatorisk kostnad om 125kr/mån tillkommer för Bredband och TV.

Överlåtelseavgift: 1113 kr
Andel i föreningen: 0.74509
Andel av årsavgiften: 0.74509

Driftskostnader (1 personer):
El: 300 kr
Försäkring: 125 kr
Totalt: 425 kr

Bostadsrättsförening
HSB Brf Åttan i Uppsala
Organisationsnummer: 717600-4872

Läs mer
  • Visning
  • måndag
    3 oktober

Ansvarig mäklare
Staffan Fritzell

Staffan Fritzell
Fastighetsmäklare, Delägare

Mobil: 0706-83 86 00
E-post: [email protected]

Intresseanmälan