Villa // Solängsgatan 5

Villa // Solängsgatan 5 // Gimo

Pool & stort trädäck // Inglasat uterum // Bergvärme // Underbar tomt // Fint kök // Barnvänligt // Garage // Nära skolor och förskola

Varmt välkommen till detta fina hus om 78+118 kvm som kan bli ditt eget sommarparadis där du har underbara ytor för umgänge på stort trädäck vid pool samt i det inglasade uterummet i direkt anslutning! Huset har genomgått flera större renoveringar de senaste åren som t.ex installation av bergvärme som är ett väldigt kostnadseffektivt uppvärmningsalternativ, omdränering av grunden samt installation av pool. Planlösningen ger en välkomnande hall, två väl tilltagna sovrum med inbyggd förvaring. Badrum med duschkabin. Fint kök med stilrena materialval och plats för matbord. Vardagsrum med rikligt ljusinsläpp och eldstad (ej besiktigad), härifrån tar du dig ut till det stora inglasade uterummet och vidare ut till till poolen och fastighetens stora grönytor. I källarplanet finns möjlighet till ytterligare sovrum samt tvättstuga och generösa förvaringsutrymmen. Här bor ni med promenadavstånd till skola och förskola, ishall, vårdcentral samt all önskvärd service och kommunikationer vid Gimo torg. Bussen in till Uppsala ligger endast en minut ifrån huset så för pendlaren är detta ett utsökt läge!

Varmt välkommen att boka in dig på visning

Villa

5 rum

Boarea 78 m2

Biarea 118 m2

Tomt 1287 m2

Garage finns

Byggår 1954

Driftkostnad 19 040 kr/år

Planlösning
Välkomnande hall med parkettgolv och ljusa väggar, plats för hatthylla/skoställ samt förvaring i dubbelgarderob i den inre delen. Praktiskt vädringsfönster vid källartrappan.

Badrum med våtrumsmatta på golvet och halvkaklade väggar. Duschkabin, tvättställ med kommod, spegelskåp, högskåp, wc. Ljusinsläpp från vädringsfönster.

Mycket fint och stilrent kök med förvaring i bänk- och väggskåp med luckor i grå ton som delvis är i vitrin. Infällda spotlights ovanför arbetsyta. Integrerad diskmaskin, induktionshäll, mikro- och ugn i högskåp, fläkt, kyl/frys. Matplats vid fönster, parkettgolv och ljus tapet.

Vardagsrum med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Öppen spis (ej besiktigad) och plats för soffa, tv-möbel och förvaring. Parkettgolv och ljusa väggar. Utgång till det stora inglasade uterummet där plats finns för stort matbord och loungegrupp. Här når du även poolen som omgärdas av trädäck där du kan njuta av solen hela dagen!

Sovrum med inbyggd dubbelgarderob med skjutdörrar. Plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Ljusinsläpp från fönster. Parkettgolv och tapet.

Sovrum där förvaring ges i stor skjutdörrsgarderob. Här finns plats för dubbelsäng med sidobord och förvaringmöbler. Ljusinsläpp från fönster mot husets baksida, trägolv och tapet.

Källarplan

Sovrum med fönster, plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbler, vitmålade väggar, heltäckningsmatta

Rymlig gillestuga/sovrum med ljusinsläpp från fönster. Plats för säng, skrivbord, soffa och förvaringsmöbler. Vita väggar och heltäckningsmatta.

Två väl tilltagna förrådsutrymmen som ger mycket gott om förvaring.

Tvättstuga med målat betonggolv och delvis kaklade väggar. Här finns tvättmaskin, tvättho och plats för förvaringsmöbler. Fönster i två väderstreck.

"Teknikrum" med bergvärmepump och poolpump.

Byggnad
Byggnadstyp: 1 plan med källare
Byggnadsår: 1954
Fasad: Kalksandsten
Stomme: Trä
Fönster: 3-glas isolerrutor, 2-glas kopplade bågar
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Grundsulor
Uppvärmning: Bergvärmepump, vattenburet radiatorsystem
Övrigt:
Fastighetsbeteckningen är Skäfthammar 7:57.
Renoveringar:
2018/2019: Kök renoverat
2018/2019: Omdränering
2017: Bergvärme installerat
Invändiga ytförnyelser.
Bytt uterum.
Byggt pool och pooldäck.
Förnyelser av el.
Installerat nya radiatorer/rör i källare.
Tagit bort väggar vid våningstrappa.

Vatten/Avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

TV- och internetanslutning
Tv- och bredband via fiber.

Tomten
Grönskande tomt med stora gräsytor och gott om växtlighet. Här finns b.la rabarber och vinbärsbuskar. I anslutning till fastigheten ligger en allmänning med höga träd som skapar en rogivande känsla.

Uteplats
Underbar tomt där den naturliga mittpunkten sommartid blir den härliga poolen med stort trädäck runtom. Här kan du njuta av solen från morgon till kväll. I anslutning finns även det väl tilltagna inglasade uterummet som bjuder in till middagsbjudningar för stora sällskap.

Parkering
Rymligt garage med plats för bil, arbetsbänkar och förvaringslösningar. På uppfarten framför finns plats för ytterligare bilar.

Övriga utrymmen
Stort garage som förutom bil även rymmer arbetsbänkar och gott om förvaringshyllor. Från garaget kan man öppna upp en passage in till källaren. På tomten finns också en förrådsbyggnad.

Ekonomi
Pris: 2 495 000 kr, eller bud.

Driftskostnader (4 personer):
El: 10 748 kr
Renhållning: 1 355 kr
Försäkring: 6 937 kr
Totalt: 19 040 kr

Kostnadsposten el innefattar även uppvärmning.

Taxering:
Taxeringsår: 2021
Byggnadsvärde: 592 000 kr
Markvärde: 320 000 kr
Summa taxeringsvärde: 912 000 kr

Det finns 6 pantbrev om totalt 1 530 000 kr

Läs mer
  • Visning
  • söndag
    3 juli
    11:00-11:45

  • måndag
    4 juli

Ansvarig mäklare
Staffan Fritzell

Staffan Fritzell
Fastighetsmäklare, Delägare

Mobil: 0706-83 86 00
E-post: [email protected]

Intresseanmälan