Villa // Romstarbo 235

Villa // Romstarbo 235 //

Lugnt och soligt läge intill Vendelsjön // Sjöutsikt //Brygga med båtplats // Välskött fastighet // Eldstad // Altan // Takterrass // Gäststuga

Bostaden har ett lugnt och naturnära boende och hela fastigheten är välskött (målades utvändigt 2019 och invändiga ytskikt 2018-19) en fantastiskt härlig tomt med både en altan och takterrass med sjöutsikt. Vendlesjön ser du från tomten och på mindre än en minuts promenad når du bryggan som ligger precis nedanför huset och har båtplats. Här bor du lantligt men med lagom många grannar. I dagsläget är det ett åretruntboende men det passar såklart lika bra som fritidshus om man så önskar.

Brunnen är borrad, 55 meter djup och det har precis tagits vattenprover och vattnet är bra. Det finns också sjövatten uppdraget via slang för vattning.

Bostaden är genom åren tillbyggd rymmer idag ett bra kök med gott om arbetsytor och förvaring, det är fullt utrustat med bla diskmaskin och fullstor kyl (2018) och frys (2018). Badrummet är helkaklat med duschkabin. Stora sällskapsytorna som gott och väl rymmer både en ordentlig soffgrupp och middagsbord, här finns eldstaden. Här står eldstaden och det är stora fönsterpartier mot altanen och tomten samt utsikt mot sjön och här finns också utgång till altanen. Utöver det finns det tre sovrum. Det har nyligen också installerats en luftvärmepump (2019) vilket bör att sänka framtida uppvärmningskostnader.

Förutom bostadshuset ligger tvättstugan i ett av gårdshusen och i övrigt finns det gott om förrådsbyggnader och en varmbonad gäststuga.

Vendelsjön är bla. känd för bra fågelskådning och här finns förutom fina fågeltorn också ett erkänt bra café, Ängslyckans Café. Sjön innehåller också bra fiske och sommartid blir det varmt för den som vill bada. I området finns både en fin badplats och fotbollsplan (både badplats och fotbollsplanen tillhör en annan samfällighet) samt vacker natur.
Örbyhus slott ligger på motsatt sida av sjön en bit norrut, slottet som ägdes under 1500-talet av Vasaätten. Det är kanske mest känt för att ha varit Erik XIV:s sista fängelse. Hit kan man ro eller paddla från bostaden och stanna för en fika eller lunch, här finns både restaurang samt en 18-håls golfbana.

Örbyhus ligger ca 15-20 min bort med bil och där finns en välsorterad matbutik, bensinmack, ett par restauranger, färg/bygghandel och div service så som veterinär, distriktssköterska mm. Här finns också ett badhus med både inomhus- och utomhuspooler.

I Tierp finns en större matbutik, akutmottagning, tandläkare och en mack som är öppen dygnet om.

Vid ev frågor eller funderingar – kontakta ansvarig mäklare.

Varmt välkomna på visning.

Gäststugan
Gäststugan
Ängslyckans café
Ängslyckans café
Fågeltorn vid Ängslyckans café
Fågeltorn vid Ängslyckans café
Fågeltorn vid Ängslyckans café
Fågeltorn vid Ängslyckans café
Örbyhus slott
Örbyhus slott

Villa

4 rum

Boarea 81 m2

Biarea 17 m2

Tomt 1992 m2

Garage finns ej

Byggår 1963

Driftkostnad 36 487 kr/år

Byggnad
Byggnadsår: 1963
Övrigt:
Se besiktningsprotokoll.

Vatten/Avlopp:
Enskilt vatten, Enskilt avlopp, sluten tank.

TV- och internetanslutning
Tv via antenn, boxer eller liknande.
Nuvarande ägare har trådlöst bredband (4G), men det finns fiber draget till tomtgräns om man vill installera det.

Tomten
Stor och fin tomt med ett härligt och lugnt läge. Här ligger solen på från morgon till kväll och det finns både en takterrass och en altan samt gott om plats för div spel och lekar. Via en grind i staketet når du stigen som leder ner till bryggan vid sjön. Gott om plats för flera bilar finns.

Uteplats
En takterrass ovan ett gårdshus med utsikt mot sjön , här ligger solen på hela dagen. Utöver det finns också en ordentlig altan med utgång från vardagsrum samt det stora sovrummet.

Ekonomi
Pris: 1 675 000 kr, eller bud.

Driftskostnader:
El: 21 250 kr
Sotning: 167 kr
Renhållning: 2 125 kr
Försäkring: 3 415 kr
Övrigt: 9 030 kr
Vägavgift: 500 kr
Totalt: 36 487 kr

Driftskostnaderna är baserade på 4 personer som bor året runt samt innan installation av luftvärmepump och nuvarande ägare eldar knappt i kaminen.

Taxering:
Taxeringsår: 2018
Byggnadsvärde: 707 000 kr
Markvärde: 219 000 kr
Summa taxeringsvärde: 926 000 kr

Det finns 3 pantbrev om totalt 935 000 kr

Läs mer
  • Visning
  • söndag
    22 september

Ansvarig mäklare
Daniel Söderström

Daniel Söderström
Fastighetsmäklare, Delägare

Mobil: 070-5172800
E-post: daniel@roimakleri.se

Intresseanmälan