Villa // Granstigen 2

Villa // Granstigen 2 // Alsike

Pool och spabad // Baksida i sydväst // Gränsar mot allmänning // Solceller // Låga driftskostnader // Generösa ytor // Barnvänligt område

I hjärtat av barnvänliga Alsike finns nu möjlighet att förvärva denna rymliga två-plans villa med en underbar baksida i bästa sydvästläge där du du kan njuta av både pool och spabad som omgärdas av ett stort trädäck! Fastighetens baksida vetter mot en allmänning så detta blir er egen oas där solen ligger på i stort sett hela dagen!

Här bor du i ett väl omhändertaget hus där man har installerat solceller vilket ger väldigt låga driftskostnader och möjlighet till grönt bolån. Bostadens 186 kvm fördelar sig på två plan där entréplanet inrymmer en luftig och välkomnande hall med klinkergolv. Stort och inbjudande kök från Ballingslöv med generösa förvaringsutrymmen och plats för ett rejält matbord. Grovéntre/tvättstuga med gott om förvaringsutrymmen och lättskötta ytskikt, perfekt när barnen kommer hem med leriga ytterkläder. Vidare finns här ett sovrum och ett helkaklat badrum med dusch. Sist men inte minst finner du hemmets naturliga mittpunkt i det mycket rymliga vardagsrummet som har ett härligt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck, plats för både rejäl matsalsmöbel och stor soffgrupp samt en kamin för mysiga vinterkvällar. Det övre planet består av fyra väl tilltagna sovrum, ett allrum med plats för soffgrupp och utgång till balkong samt ett badrum med lyxig jacuzzi.

Alsike är ett mycket omtyckt och barnvänligt område med ett flertal förskolor- och skolor inom promenadavstånd. I näromårdet finns också matbutik, Sushi-restaurang, pizzeria, gym och frisör. Mälaren och sjön Valloxen bjuder på både sommar- som vinteraktiviteter i form av bad och skridskoåkning. Alsike har utmärkta kommunikationer och du tar dig till Knivsta station på ca 10 min via täta bussavgångar varifrån du snabbt- och enkelt tar dig vidare med tåg mot Arlanda, Stockholm och Uppsala.

Varmt välkommen att boka in dig på visning för att uppleva pärla på plats!

Tomtkarta
Tomtkarta

Villa

7 rum

Boarea 186 m2

Biarea 0 m2

Tomt 800 m2

Garage finns

Byggår 2009

Driftkostnad 45 365 kr/år

Planlösning
Bostaden har genomgående ekparkettgolv och tapetserade väggar.

Entréplan:

Välkomnande hall med klinker vid entrén. Förvaring i skjutdörrsgarderob och plats för sitt/förvaringsmöbel.

Stort kök från Ballingslöv med mycket generösa förvaringsutrymmen i bänk- och väggskåp med ljusa luckor och infälld belysning i talet ovanför. Arbetsytor på grå bänkskiva med vitt kakel ovanför. De maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, diskmaskin, fullhöjds kyl- och frys, ugn samt mikro i högskåp. Här finns plats för stort matbord med 6-8 sittplatser vid fönsterparti.

Groventré med våtrumsmatta på golv- och väggar. Tvättmaskin, torktumlare och tvättho. Gott om förvaring i skåp med ljusa luckor samt i fristående möbler. Ljusinsläpp från fönster mot baksidan.

Sovrum där plats finns för dubbelsäng med sidobord samt byråer. I angränsande passage finns även en inbyggd dubbelgarderob.

Helkaklat badrum med ljusa materialval och golvvärme. Duschhörna med tak- och handdusch, wc, spegel samt tvättställ med förvaring nedtill.

Vardagsrummet är mycket luftigt och inbjudande tack vare det rikliga ljusinsläppet från fönster i tre väderstreck. Centralt placerat i rummet finns kaminen som blir den naturliga samlingspunkten vintertid. På vardera sida om den finns den väl tilltagna matplatsen och på den andra sidan finns plats för stor soffgrupp. Härifrån kliver man även ut på den underbara altanen som inrymmer både pool och spabad vilket möjliggör bad året om. Trädäcket är rymligt och har plats för flertalet sittgrupper och umgängesytor. Från altanen kan man kliva ner på gräsmattan som löper från baksidan och runt husets ena gavel till framsidan, klippning av gräsmattan sköts av robotgräsklippare som medföljer i köpet.

Övre plan:

Allrum med anslutande klädkammare som ger goda förvaringsmöjligheter. Rummet har plats finns för stor soffa och tv-möbel, perfekt när barnen har vänner över. Härifrån kan man kliva ut på balkongen som är belägen i öster där man kan njuta av morgonkaffet i solen.

Sovrum 1 har förvaring i dubbelgarderob. Plats för dubbelsäng med sidobord, skrivbord och ytterligare förvaringsmöbler. Ljusinsläpp från fönster.

Sovrum 2 har mycket gott om förvaring i flera garderober. Plats för säng, skrivbord och ytterligare förvaringsmöbler. Ljusinsläpp från fönster.

Helkaklat badrum med golvvärme och lyxig hörnjacuzzi. Förvaring i spegelskåp med belysning och i skåp under tvättställ. WC och vädringsfönster.

Sovrum 3 med plats för dubbelsäng med sidobord och garderobslösning. Ljusinsläpp från fönster.

Sovrum 4 med plats för dubbelsäng med sidobord och garderobslösning. Ljusinsläpp från fönster.

Byggnad
Byggnadstyp: 2 plan
Byggnadsår: 2009
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Isolerad krypgrund
Uppvärmning: Frånluftsvärmepump och kamin
Övrigt:
Fastighetsbeteckning: Vrå 1:530
Renoveringar:
2021: Målning av fasad

Vatten/Avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

TV- och internetanslutning
Ansluten till fibernätet

Tomten
Tomten angränsar mot en allmänning vilket ger ett avskilt och ostört läge. Gräsmatta som löper runt tre av husets fyra sidor. Robotgräsklippare medföljer i köpet. Fastighetsbeteckning: Vrå 1:530

Uteplats
Stort trädäck som sträcker sig från husets entré runt till den underbara baksidan med både pool och spabad. Har finns plats för flertalet sitt- och loungegrupper där man kan njuta av solen i stort sett hela dagen.

Parkering
Fristående dubbelcarport med elbilsladdning. På den asfalterade uppfarten finns plats för ytterligare fyra bilar.

Ekonomi
Pris: 6 495 000 kr, eller bud.

Driftskostnader (4 personer):
El: 23 493 kr
Vatten och avlopp: 8 000 kr
Sotning: 500 kr
Renhållning: 3 772 kr
Försäkring: 7 600 kr
Vägavgift/samfällighet: 2 000 kr
Totalt: 45 365 kr

Kostnadsposten el innefattar även uppvärmning av hus, spabad och pool samt laddning av elbil.

Taxering:
Taxeringsår: 2021
Byggnadsvärde: 3 247 000 kr
Markvärde: 1 100 000 kr
Summa taxeringsvärde: 4 347 000 kr

Det finns 3 pantbrev om totalt 4 310 000 kr

Läs mer
  • Visning
  • söndag
    11 juni
    11:00-12:00

Ansvarig mäklare
Staffan Fritzell

Staffan Fritzell
Fastighetsmäklare, Delägare

Mobil: 0706-83 86 00
E-post: [email protected]

Intresseanmälan