2:a // Salagatan 5B

2:a // Salagatan 5B // Höganäs

Nära city // Charmig lägenhet // Minitvåa // Generös takhöjd // Pendlarläge // 30-talshus // Fin innergård

Välkommen till denna härliga och välplanerade lägenhet med ett mycket bra läge i hjärtat av Höganäs! Här bor du i en mysig lägenhet med 30-tals charm som passar perfekt för dig som ska köpa ditt första boende eller söker en hemtrevlig lägenhet i ett av Uppsalas mest populära områden. Ljus och bra planerad tvåa med fint ljusinsläpp och med utsikt mot innergården. Bostaden på 41 kvm som ligger 2,5 trappor upp fördelar sig på en välkomnande hall med plats för avhängning av kläder. Härligt och renoverat arbetskök med spis, ugn, kyl/frys samt bänkdiskmaskin. Rymligt vardagsrum med plats för soffa, soffbord och tv-bänk samt matplats. Sovrum med plats för dubbelsäng och garderob. Praktiskt badrum med dusch och kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Till lägenheten hör två förråd och tvättstuga finns i källaren. Charmig lägenhet som måste upplevas på plats!

Höganäs är ett område mitt i centrala Uppsala. Här finns en härlig blandning av både bostäder, restauranger och butiker. Mysiga grönområden i området med närhet till lekplatser och koloniområde. Här bor du på gångavstånd till resecentrum och citykärnan. Du har även närhet till E4:an för dig som pendlar med bil. I affärsgallerian Kvarnen finns både ICA-butik, apotek, restauranger och systembolag. Friskis och Svettis ligger också på gångavstånd från bostaden. Denna lägenhet passar perfekt för dig som söker ett mysigt och centralt boende med närhet till allt!

Här kommer du att trivas så varmt välkommen på visning!

Bostadsrätt

Hiss finns ej

2 rum

Balkong/uteplats finns ej

Boarea 41 m2

Byggår 1932

2 190 kr/mån

Våning 3 av 4

Planlösning
Rumsbeskrivning: Välkomnande HALL med plats för avhängning av ytterkläder. Vita målade väggar och slipat trägolv.

Modernt och välutrustat KÖK med rostfria vitvaror och vita skåpsluckor. Gråmelerad bänkskiva med med vitt kakel ovanför. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, inbyggd mikro, kombinerad kyl/frys samt bänkdiskmaskin.

Ljust VARDAGSRUM med fint ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna och med utsikt mot föreningens innergård. Här får man plats med både matgrupp och soffgrupp. Förvaring i inbyggd garderob. Vitmålade väggar och slipat trägolv.

Mysigt SOVRUM med plats för stor säng och garderob. Vitmålade väggar och slipat trägolv.

Stamrenoverat BADRUM med helkaklade vita väggar och grå våtrumsmatta på golvet. Här finns WC, handfat med spegel och duschhörna med glasväggar samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Byggnad
Byggnadsår: 1932
Övrigt:
Föreningen äger och förvaltar fastigheten Kvarngärdet 21:5 på adressen Kvarngärdet 21:5 på adressen Salagatan 5 i Uppsala och består av 37 bostadsrätter. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.
Föreningen godkänner delat ägande mellan förälder och barn (minst 10%). Föreningen godkänner inte juridisk person. Föreningens hemsida: brfbrage.se

Bostaden är registrerad som en 1:a i föreningens register men är ombyggd och nyttjas som 2 ROK.
Renoveringar:
1995 - 1998 - Stamrenovering
2015 - Nytt låssystem. Samt installation av säkerhetsdörrar, postboxar och tidningshyllor.
2016 - Spolning av stammar
2017 - Energideklaration
2019 - Nya portkodlås installerades. Radonmätning gjordes
2020 - Fönster renoverades och målades om. OVK gjordes
2021 - Stamspolning

TV- och internetanslutning
TV levereras av Telenor.
Internet är Bahnhof. Obligatoriskt tillägg på 90 kr/mån för Internet.

Bilplats
I föreningen finns 24 st p-plaster varav två gästparkeringar, en drop in och en som kan bokas i förväg. P-platserna har el-plint och kostar 150 kr/mån att hyra. Kösystem tillämpas. (En före i kön i dagsläget, kontrollerat 2021-06-20). Kommer att höjas till 200 kr/mån 1/9-21. Finns även avgiftsbelagda boendeparkeringar längs omkringliggande gator.

Övriga utrymmen
Till lägenheten hör två stycken förråd, ett vindsförråd och ett källarförråd. I föreningens källare finns tvättstuga med torkrum, relaxavdelning med bastu, festlokal samt hobbyrum. Föreningslokal i källaren, som kan bokas för övernattning. Externt cykelförråd på gården samt soprum.

Ekonomi
Pris: 2 195 000 kr, eller bud. Avgift 2 190 kr/mån. I månadsavgiften ingår: Värme, vatten och kabel-TV grundutbud. Obligatoriskt tillägg på 90 kr/mån för Internet.

Andel i föreningen: 1.98712

Driftskostnader (1 personer):

Bostadsrättsförening
Brage
Organisationsnummer: 717600-2488

Läs mer
 • Visning
 • söndag
  8 augusti
  12:15-13:15

 • måndag
  9 augusti
  17:30-18:00

Ansvarig mäklare
Tove Söderström

Tove Söderström
Fastighetsmäklare

Mobil: 073-7005943
E-post: [email protected]

Intresseanmälan