5:a // Fänkålsgatan 2

5:a // Fänkålsgatan 2 // 2 990 000 kr 5:a // Fänkålsgatan 2 // 2 990 000 kr
 • 2 990 000 KR eller högstbjudande

 • Visningar

5:a // Fänkålsgatan 2 // Årsta

Årsta // 5 rok // 101 kvm // Vån 2 // Unik // Exklusivt renoverad // Gavelläge // 2 Balkonger // Omtyckt förening // Barnvänligt område

Äntligen!

Nu har ni chansen att förvärva en rymlig totalrenoverad 5:a i absolut toppskick i en av Uppsalas populäraste föreningar!

I denna unika gavellägenhet har inget lämnats åt slumpen. Den påkostade totalrenovering har resulterat i en mycket tilltalande bostad. Det stora köket som utrustats med bl.a vinkyl, kyllådor, köksö, extra bred induktionshäll och mycket annat, ger en gedigen villakänsla. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger lägenheten sin sociala prägel. Här vill man verkligen ha stora middagsbjudningar med nära och kära! Detta är bara ett exempel på den behagliga trivselkänsla som infinner sig när man rör sig runt i denna fantastiska lägenhet.

Utöver vardagsrum och kök ger bostaden fyra sovrum, stort helkaklat badrum med badkar och kombinerad tvättmaskin/torktumlare, gäst-wc, stor skjutdörrsgarderob samt lösa garderober och en hall med gott om plats för avhängning av ytterplagg.

Från vardagsrummet nås den enorma balkongen på ca 12 kvm i bästa västerläge med em-/kvällssol och vid entrén i öster, med morgonsol, har ni ytterligare en balkong på ca 12 kvm med utsikt över lekplatser och innergård.

Bredband 100Mbit/s ingår i avgiften!

Till bostaden hör ett rymligt förråd.

Det här är verkligen en bostad man trivs i som behöver upplevas på plats!

HSB 53 Gräslöken är en väldigt omtyckt förening som ger det lilla extra till sina medlemmar. Här finns flera tvättstugor, välutrustat gym, tennisbana, boulebana, bordtennis, övernattningsrum, bastu, bibliotek, vävstuga, snickeriverkstad/hobbyrum, lekplatser, grönområden och mycket annat.

Gångavstånd till både Årsta C och ständigt växande Gränby C. Närmaste förskola finns i föreningens område. Perfekt pendlarläge med närhet till E4:ans påfart samt goda bussförbindelser och gång-/cykelvägar ner till resecentrum och citykärnan.

Varmt välkomna på visning!

Bostadsrätt

Hiss finns ej

5 rum

Balkong/uteplats finns

Boarea 101 m2

Byggår 1970-72

5 646 kr/mån

Våning 2, en trappa

Planlösning
Från loftgången har man en egen entrédörr in till den privata delen som ger en balkong på ca 12 kvm i österläge med utsikt mot lekplatser och den fina innergården.

Rymlig HALL med gott om plats för avhängning av ytterplagg i det platsbyggda förvaringsutrymmet. Målade väggar och klinkergolv med värme. Fönster ovan entrédörr ger trivsamt ljusinsläpp.

Rymligt SOVRUM med stort fönster som ger bra ljusinsläpp. Fönsterbänk i sten. Målade väggar samt fond med träpanel. Eklaminatgolv. Här finns en garderob.

WC med helkaklade väggar och klinkergolv. Här finns en vägghängd wc, handfat samt en spegel med integrerad belysning.

I den inre halldelen finns en stor garderobsvägg försedd med skjutdörrar.

SOVRUM med fin platsbyggd loftsäng där kopparrör använts till stege och sidoskydd. Målade väggar och heltäckningsmatta. Stort fönster som ger bra ljusinsläpp. Fönsterbänk i sten.

Stort SOVRUM med målade väggar, mönstrad fondtapet och laminatgolv. Stort fönster som ger rikligt med ljusinsläpp. Fönsterbänk i sten.

Stort påkostat BADRUM med helkaklade väggar och klinkergolv med värme. Här finns en kombinerad tvättmaskin/torktumlare placerad i bekväm arbetshöjd, vägghängd wc, stor kommod som ger bra förvaring, rejält spegelskåp med integrerad belysning, badkar med takdusch, bra förvaringshyllor och infällda spotlights i taket.

Rymligt VARDAGSRUM i öppen planlösning med köket. Här finns gott om plats för både soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord. Stort fönsterparti som ger härligt ljusinsläpp. Målade väggar och laminatgolv. Utgång till den enorma balkongen på ca 12 kvm i bästa västerläge.

Fantastiskt KÖK med riktig "villakänsla". Den öppna planlösningen med vardagsrummet ger bra kontakt med minglande matgäster. Här finns rikligt med förvaringsutrymmen och minst sagt generösa arbetsytor. Stor köksö som också ger några sittplatser. Här blandas ljusa luckor med rostfritt på ett smakfullt sätt. Bänkskivor i massivt trä. Två nedsänkta diskhoar med blandare av storköksmodell. Praktiska hyllplan finns utplacerade på de kaklade väggarna. De smakfulla takarmaturerna i köket kommer ingå i köpet. Den maskinella utrustningen består av en extra bred induktionshäll, integrerad diskmaskin (Miele), vinkyl med två kylzoner, två stora kylskåpslådor, inbyggd mikro(extra djup), inbyggd ugn, kyl, frys samt en takhängd fläkt. Två stora fönster som ger härligt ljusinsläpp. Laminatgolv.

SOVRUM med stort fönster som ger rikligt med ljusinsläpp. Målade väggar och heltäckningsmatta. Här finns en garderob.

Byggnad
Byggnadsår: 1970-72

Renoveringar:
1992: Byte av tak
2005. Ventilationsrengöring
2006: Målning av dörr- och fönsterkarmar samt fönsterbleck
2009: Garageportar
2012/2013: Renovering av tvättstugorna
2013-2014: Kulvertbyte
2014- Upprustning och färdigställande av övernattningsrum samt av samlingslokal
2015-16: Renovering av loftgångar
2017: Byte av styrsystem till undercentraler.
2017: Motorvärmare, målning.
2018: Målning av dörrar och fönster

Kommande renoveringar:
Beslut om stamrenovering har tagits, löpande information om det finns på föreningens hemsida. Stora projekt som kvarstår efter stamrenoveringen är fönsterbyte.

TV- och internetanslutning
Kabel-tv och bredband via ComHem där grundutbudet ingår i avgiften. Det går också att få bredband via fiber från Bredbandsbolaget.

Balkong/uteplats
Från vardagsrummet nås den enorma balkongen på ca 12 kvm i bästa västerläge med em-/kvällssol och vid entrén i öster, med morgonsol, har ni ytterligare en balkong på ca 12 kvm med utsikt över lekplatser och innergård.

Bilplats
I föreningen finns 782 kallgarage med motorvärmare, 10st mc-garage, 370 p-platser med motorvärmare och 291st utan, 10st husvagnsplatser. Till samtliga parkeringsplatser är det separat kö. Det finns även 338 gästparkeringsplatser som även boende kan nyttja med p-tillstånd med taxan: 2 kr/timme 20 kr/dygn 50 kr/månad. För mer information gå in på föreningens hemsida.

Övriga utrymmen
I föreningen finns tvättstugor, torkrum, välutrustat gym, tennisbana, boulebanor, bastu, vävstuga, hobbyrum/snickeriverkstad, lekplatser, trädgårdsmöbler, cykelrum, föreningslokal, extra kallförråd finns att hyra i garagelängorna (kölista). Föreningen har flera grönskande och barnvänliga innergårdar. Här finns grillplatser för medlemmarna att nyttja under säsong. Till bostaden hör ett rymligt förråd på ca 4 kvm som ligger i samma hus.

Ekonomi
Pris: 2 990 000 kr, eller bud. Avgift 5 646 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, bredband(100Mbit/s) samt grundutbudet kabel-tv. I dagsläget finns inget beslut om avgiftshöjning, men föreningen planerar att höja avgiften i samband med kommande stamrenovering. Arbete kring upphandling och priser pågår just nu. Information om detta ges löpande på föreningens hemsida: www.hsb.se/uppsala/brf/grasloken

Driftskostnader:
El: 790 kr
Försäkring: 240 kr
Totalt: 1 030 kr

Bostadsrättsförening
HSB 53 Gräslöken
Organisationsnummer: 717600-7644

Läs mer
 • Visning
 • torsdag
  17 januari
  18:00-18:30

 • söndag
  20 januari
  12:00-12:45

Ansvarig mäklare
Mattias Hellström

Mattias Hellström
Fastighetsmäklare, Delägare

Mobil: 0709-70 70 76
E-post: mattias@roimakleri.se

Boka värdering